Hyppää sisältöön

Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyö on etsivää, kohtaavaa ja läsnäolevaa työtä, jossa toimitaan yhdessä niiden nuorten kanssa, jotka tarvitsevat elämässään tukea. Erityisnuorisotyön perusmenetelmiä ovat yksilö- ja pienryhmätyö. Luottamuksellisissa keskusteluissa ja tapaamisissa nuorten kanssa etsitään yhdessä vastauksia nuorta askarruttaviin ajatuksiin ja kysymyksiin.

Nuorten kohtaamista tapahtuu kaduilla, kouluissa, oppilaitoksissa ja keskellä arjen elämää. Työskentelyssä korostuu nuoren vierellä kulkeminen sekä pitkäjänteinen tukeminen ja sen ohessa tarkoituksenmukainen ohjauksen, hoidon ja huollon tai harrastuksen piirin opastaminen. Erityisnuorisotyö tapahtuu yhteistyössä kodin, koulujen sekä moniammatillisen verkoston kanssa.

Palveluoperaatio Saapas

Erityisnuorisotyö vastaa Seinäjoen seurakunnan Saapastoiminnasta. Palveluoperaatio Saapas on ensisijaisesti alle 30-vuotiaisiin kohdistuvaa auttamis- ja sielunhoitotyötä. Toimintaa toteuttavat toiminnasta vastaava työntekijä, sekä koulutetut, yli 18-vuotiaat aikuiset. Saapaslaisia voit nähdä työssään esim. Provinssissa.

Lue lisää Saappaan toiminnasta »


Pienryhmät

Seurakunnnan erityisnuorisotyön ryhmätoiminnan tavoitteena on toimia lasten ja nuorten oman kasvun paikkana. Ryhmätoiminta suunnitellaan aina yhdessä siihen osallistuvien nuorten kanssa ja juuri heitä varten.

Toiminta muotoutuu yleensä jonkin tekemisen ympärille, ja tekemisen lomassa ryhmässä käsitellään nuorten omia kysymyksiä.

Voit olla yhteydessä erityisnuorisotyönohjaajaan, jos toivoisit pääseväsi mukaan erityisnuorisotyön ryhmätoimintaan!

Tytön tennarit, graffiti taustalla