Uskottu, toivottu. rakastettu. #seurakuntavaalit Suomen Ev.Lut. Kirkko ja pieni risti pinkki oranssi tausta.

Seurakuntavaalit Seinäjoen seurakunnassa 

Sinustako seurakunnan luottamushenkilö? Hyppää mukaan vaikuttamaan. Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 15.9. ja äänestys järjestetään marraskuussa 2022.

Seinäjoen seurakunnan kirkkovaltuusto on jakanut seurakunnan neljään äänestysalueeseen, jotka ovat alueseurakunta, Nurmo Ylistaro ja Peräseinäjoki.  Kirkkovaltuusto on valinnut vaalilautakuntaan 16 jäsentä ja 16 varajäsentä. Vaalilautakunnan puheenjohtajana toimii alueseurakunnan johtava kappalainen Minna Lainimo ja sihteerinä kappalainen Arja Peltoketo

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022 
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022. 

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Vaalikampanjan materiaalit

Valtakunnallisen kampanjan kaikki ladattavat ja tilattavat materiaalit löydät mediapankista ehdokkaille osiosta. 

Nuoret mukaan!

Jotta nuorten ääni tulisi kuulluksi seurakuntien päätöksenteossa, on tärkeää, että luottamushenkilöiden joukossa on myös nuoria. Seurakuntavaaleissa äänioikeus on jo 16 vuotta täyttäneillä. Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI tukee ja kannustaa nuoria sekä äänestämään että asettumaan ehdolle vaaleissa. NAVI on julkaissut nuorten käyttöön vaalimateriaaleja, jotka löydät Etusivu - Naviryhmä (naviryhma.fi).

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022