Peräseinäjoen kirkko

Pyhän Paavalin kirkko

Kirkkotie 2, 61100 Peräseinäjoki
044 751 0074 (sakasti)

Avoinna kesäaikana 3.6.–2.8.2019 ma–pe klo 11–16. Kesäperjantaisin lähetyskahvila. Muina aikoina tilaisuuksien yhteydessä ja sopimuksen mukaan.

Peräseinäjoen kirkko

Peräseinäjoella on sananmukaisesti kirkko keskellä kylää. Paikkakunnan läpi ei pääse kirkkoa huomaamatta. Sen ovi on auki tielle päin, kutsumassa ja toivottamassa tervetulleeksi kävijän.

Jumalanpalvelus pidetään kirkossa sunnuntaisin kello 10. Noin joka toinen viikko vietetään Peräseinäjoen kirkossa messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta, joka toinen viikko sanajumalanpalvelusta. Perhejumalanpalveluksia kirkossa pidetään noin kahden kuukauden välein.

Peräseinäjoen nykyinen kirkko on seurakunnan toinen kirkko ja valmistui 1892, jolloin vanha kirkko päätettiin purkaa. Nykyinen kirkko on nimetty Pyhän Paavalin kirkoksi. Sen suunnitteli lääninarkkitehti Ivar Aminoff ja rakennusmestarina toimi Juho Karjalahti Haapajärveltä. Se on kolmella lehterillä varustettu puinen ristikirkko.

Sakaristossa on 1800-luvun lopussa tehty votiivilaiva eli kirkkoon lahjoitettu purjelaivan pienoismalli. Niitä lahjoittivat esim. haaksirikosta pelastuneet. Sisämaan kirkossa ne ovatkin harvinaisia. Teekla-nimisen laivan korjasi Matti Laine ja tekijäksi oletetaan Johan Jaakonpoika Valkavaa.

Istumapaikkoja kirkossa on noin 1000 hengelle.

Tilojen varaukset seurakuntatoimistosta numerosta (06) 418 4411. Ohjeet konserttivarauksen tekemiseen löytyvät täältä.

Seinäjoen kirkot -esite suomeksi »

Nyt voit tutustua Peräseinäjoen kirkon sisätiloihin myös Google Maps -sovelluksen kautta. Käy peremmälle!

Esteettömyys

Peräseinäjoen kirkossa on invaluiska sankarihautausmaan puoleisella ovella (pohjoispuoli) sekä inva-WC kirkon pääeteisessä. Kirkossa on myös induktiosilmukka ja äänentoisto. 

Pysäköinti

Parkkipaikkoja löytyy mm. Kirkkotien ja Keskustien toiselta puolelta.

Induktiosilmukka
Inva-WC
Pysäköinti
Vaativa pyörätuolireitti

Tapahtumat

su 2.2. klo 10.00

Kirkkotie 2, 61100 Peräseinäjoki

Messu

Kynttilänpäivä. Kristus, Jumalan kirkkauden säteily.
ma 3.2. klo 9.00

Kirkkotie 2, 61100 Peräseinäjoki

Aamurukoushetki

Aamurukoushetki kirkossa joka maanantaiaamu.