Pyhäinpäivänä muistellaan poisnukkuneita

Pyhäinpäivää vietetään lauantaina 6. marraskuuta. Pyhäinpäivän muistojumalanpalveluksissa muistellaan kuluneen vuoden aikana kuolleita seurakuntalaisia. Tapana on lukea vainajien nimet ja sytyttää heidän muistokseen kynttilät. Kuolleiden muistele­misen lisäksi pyhäinpäivä muistuttaa jälleennäkemisen toivosta. 

Jumalanpalvelukset

Pyhän aiheena on Pyhien yhteys.

  • Kello 10 Sanajumalanpalvelus, Lakeuden Risti.
  • Kello 10 Messu, Nurmon kirkko. Messu on katsottavissa myös seurakunnan YouTube-kanavalla osoitteessa: bit.ly/seinajoensrk

Muistojumalanpalvelukset

Muistojumalanpalveluksissa sytytetään kynttilät viime pyhäinpäivän jälkeen poisnukkuneiden seurakunnan jäsenten ja alueen hautausmaahan haudattujen muistolle.

  • Kello 15 Messu, Kitinojan kirkko. 
  • Kello 15 Muistohetki, Nurmon kirkko. Glögitarjoilu kirkkomaalla kello 16–19.
  • Kello 16 ja 18 Muistojumalanpalvelus, Törnävän kirkko. Kello 16 jumalanpalvelus on katsottavissa myös seurakunnan YouTube-kanavalla osoitteessa: bit.ly/seinajoensrk. Muualle haudattujen muistomerkillä kuorolaisia laulamassa kanttorin johdolla kello 16, 17 ja 18.
  • Kello 18 Iltakirkko, Peräseinäjoen kirkko.
  • Kello 18 Iltakirkko, Ylistaron kirkko. Ylistaron kirkko on avoinna kello 15 alkaen hiljentymistä varten.

Lasten pyhäinpäivän tapahtuma

Törnävän hautausmaalla vietetään lasten pyhäinpäivän tapahtumaa 6. marraskuuta kello 16–19. Tervetuloa kulkemaan hautausmaalla ja kokemaan pyhäinpäivän tunnelmaa. Hautausmaalla voi kiertää pienen reitin, jonka varrelta löytyy toiminnallisia rasteja, muun maussa kynttilän sytytys, eläinten bongaus, muistojen kirjoittaminen ja piirtäminen. Kierrokselle voi lähteä Törnävän kirkolta, muualle haudattujen muistomerkin läheisyydestä tai uurnalehdon enkelipatsaan luota. Aloituspaikoilta on jaossa pieni kartta ja reitti on merkitty myös paikan päällä enkelikyltein. Tapahtumaan kannattaa varata mukaan oma taskulamppu. Isossa kappelissa on tarjolla lämmintä mehua viilenevään iltaan. Pyhäinpäivän illassa hautausmaalla on mukana Seinäjoen seurakunnan työntekijöitä. Hautausmaan pisteet löydät tästä kartasta

Lue lisää tapahtumasta viikon 44 Eparista tai osoitteessa: seinajoenseurakunta.fi/uutiset

Aalto Aesthetics

Aalto Aesthetics on pyhäinpäivänä 6. marraskuuta kello 17–22 järjestettävä ilmaistapahtuma, jossa Seinäjoen ylväs ja funktionalistisen arkkitehtuurin perinteitä vaaliva Aalto-keskus valjastetaan monipuolisesti aisteja kutkuttavaksi tapahtuma-areenaksi. Tapahtuma koostuu valotaiteesta sekä rohkeista musiikkiteoksista, joissa toteutus noudattaa Alvar Aallon estetiikkaa. Tapahtuman keskeisenä tehtävänä on tarjota yhdenvertaisia ja korkeaprofiilisia elämyksiä tasa-arvoisesti.

Aalto-keskuksessa koetaan ainutlaatuinen ilta video-, valo- ja äänitaiteen parissa. Lakeuden Ristissä esiintyvät Petra Poutanen ja AHO, sekä Apila-kirjastossa esiintyy Lau Nau. Esitykset ovat ilmaisia. Lisäksi Seinäjoen kaupunginteatterin Aalto-salissa on Seinäjoen kaupunginorkesterin ja Seinäjoen kaupunginteatterin yhteisteos Aalloilla. Esitys on pääsymaksullinen.

Aalto Aesthetics Facebook-tapahtuma

Hautahaku.fi-palvelu opastaa läheisten haudoille

Pyhäinpäiväksi 6.11.2021 avautuva Hautahaku.fi helpottaa hautapaikan löytymistä Seinäjoen seurakunnan hautausmailta. Lue lisää osoitteessa: seinajoenseurakunta.fi/uutiset

Palavien hautakynttilöiden joukko pimeässä.