Pyhäkoulu eli "Pyhis"

= pientä puuhaa lapsille, vapaahetki aikuisille!

Pyhäkoulu on lapsille tarkoitettu toiminnallinen kirkkohetki, jonne ei ole ennakkoilmoittautumista.

Pyhäkouluun kutsutaan 3-14 -vuotiaita lapsia, mutta pienemmätkin voivat tulla mukaan tutun aikuisen kanssa. Toki myös yli 3-vuotiaiden vanhemmat ovat tervetulleita pyhäkouluun yhdessä lapsen kanssa. Pyhäkoulu kestää noin tunnin ja on maksuton.

Pyhäkoulu on seurakunnan kasteopetusta. Pyhäkoulussa hiljennytään, kuullaan Raamatun kertomuksia, lauletaan lasten virsiä, leikitään, liikutaan ja ihmetellään elämää. Samalla opitaan kiitollisuutta, toisen kunnioittamista, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan hyvyyteen ja huolenpitoon luottamista. Pyhäkoulusta saa myös osallistumistaulun, johon kerätään osallistumismerkkejä.

Pyhäkoulussa lapset ja perheet saavat kokea Jumalan turvallisena Taivaan Isänä, joka pitää sylissään pieniä ja suuria. ”Jeesus otti lapsen syliinsä, pani kätensä heidän päälleen ja siunasi heitä.” Mark. 10-16

Pyhäkoulut kokoontuvat alueittain hieman eri tavoin. Osa pyhäkouluista kokoontuu pääosin koulujen toiminta-aikoina ja osa taas kesäisin.  Pyhäkoulut kokoontuvat viikonloppuisin seurakunnan tiloissa tai kodeissa.

Pyhäkoulunohjaajat ovat seurakunnan vapaaehtoisia vastuunkantajia, jotka ovat valmiita antamaan aikaansa lapsille ja tukemaan kotien kristillistä kasvatusta. Pyhäkoulunohjaajan tukena ovat pyhäkoulunohjaajien kokoukset ja koulutus sekä Pyhäkoululehti, jossa on vinkkejä pyhäkoulun pitämiseen. Tule mukaamme pyhäkoulunohjaajien joukkoon.


PYHÄKOULUT ERI ALUEILLA, KEVÄT 2019:


Alueseurakunta

Pyhikset kokoontuvat alueseurakunnassa 19.1.-5.5.2019.

Huom! Pyhikset eivät kokoonnu 24.2.-3.3. eivätkä 21.4. pääsiäisenä.

Seurakunta tarjoaa erilaisia pyhäkouluja ja niihin kutsutaan perheitä ja lapsia koko seurakunnan alueelta. Pyhäkoulussa toimitaan lapsilähtöisesti ja siellä on turvallista olla. Pyhiksissä puuhataan monenlaista: leivotaan, askarrellaan, leikitään, lauletaan ja hiljennytään Raamatunkertomusten äärellä.

Lauantaisin

 • Kokkipyhis klo 10–12 (huom. kaksi tuntia) Pohjan seurakuntakodissa, Väinölänkatu 4 B. Kokoontuu viisi kertaa 19.1., 26.1., 2.2., 9.2., 16.2. 

Sunnuntaisin

 • Askartelupyhis klo 11-12 Katajalaakson seurakuntakodissa, Katajalaaksonkatu 6
  • Askartelupyhis kokoontuu 20.1.-5.5.

Nurmo

Sunnuntaisin

 • Legopyhis klo 11-12 Hyllykallion seurakuntakodilla, Opintie 1.
  • Legopyhis kokoontuu seuraavasti: 20.1., 27.1., 24.3., 31.3., 7.4.

Legopyhiksissä hartaus toteutetaan yhdessä legoilla rakentaen ja tilaa jätetään omalle leikille.

Pyhismessuja järjestetään sunnuntaisin 13.1., 17.3., 5.5. klo 17.00 Hyllykallion seurakuntakodilla, Opintie 1. Pyhismessun jälkeen ruokailu messuväelle. Vapaaehtoinen ruokamaksu.

Perhemessu Nurmon kirkossa 14.4. klo 10.00. Tervetuloa!

Ylistaro

Huom! Pyhikset eivät kokoonnu 24.2.-3.3. eivätkä 21.4. pääsiäisenä.

Sunnuntaisin

 • Ojalan pappilassa, Pappilankuja 5, Ylistaro teemapyhikset klo 16-17
  • 10.2. Legopyhis
  • 10.3. Muskaripyhis
  • 7.4. Leivontapyhis
  • 5.5. Pihapyhis
 • Kitinojan kirkon alasalissa klo 12  
Lastenohjaaja
Ylistaron kappeliseurakunta Seinäjoen seurakunta
Lapset
Ylistaro