Musiikkia elokuun illassa -konsertti

to 20.8. kello 18.00
Nurmon kirkko

Ville Urponen ja Päivi Kankainen-Martikainen konsertoivat Nurmon kirkossa torstaina 20.8. kello 18. Konserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Ville Urponen on tunnetuimpia suomalaisia urkutaiteilijoita. Nurmon konsertissa hän esittää Bachin ja Saint-Saensin urkumusiikkia sekä säestää Nurmon kanttori Päivi Kankainen-Martikaisen esittämiä O. Merikannon yksinlauluja. Kankainen-Martikainen on Urposen entinen urkuoppilas Sibelius-Akatemiasta.

Johann Sebastian Bachin musiikki on aina ollut Urposelle läheistä ja muun muassa kesällä 2012 hän esitti Helsingissä koko Bachin urkutuotannon. Urponen on soittanut paljon suomalaista romantiikan ajan musiikkia, mutta hän on myös aktiivinen uuden musiikin esittäjä, joka on kantaesittänyt yli kolmekymmentä uutta teosta ja soittanut monia Suomen ensiesityksiä aikamme musiikista. Taiteellisen uransa ohella Ville Urponen toimii urkumusiikin osa-aikaisena lehtorina Sibelius-Akatemiassa.

Konsertissa kuullaan mm. C. Saint-Saëns: Joutsen, J.S. Bach: Toccata & fuga d-molli, Lefébure-Wély: Konserttibolero ja A.Järnefelt: Kehtolaulu, sekä O. Merikannon yksinlauluja.


Järjestäjä

Nurmon kappeliseurakunta