Yhdessä sanoin ja sävelin

to 28.10. klo 18.30

Seinäjoen seurakuntakeskus

Aiheena "Juudan kuningaskunnan vaiheita kuningas Salomosta Josafatiin".

Kahvitarjoilu klo 18 alkaen, tilaisuus klo 18.30.

Opetuksesta vastaa Kansan Raamattuseuran kouluttaja Olli Seppänen. Raamattuopetus ja siihen liittyvä esirukoushetki päättyy noin klo 20.00. Tämän jälkeen on mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukouskseen. Tilaisuus järjestetään koronarajoitukset huomioiden. Tervetuloa.

"Aikakirjat - ajaton sanoma", opetusta Aikakirjoista
Yhdessä sanoin ja sävelin -illoissa Seinäjoella loppuvuoden 2021 teemana on "Aikakirjat - ajaton sanoma". Kansan Raamattuseuran kouluttaja Olli Seppänen luennoi 1. ja 2. Aikakirjan sanomasta neljässä illassa elo-marraskuun aikana, aina kuukauden viimeisenä torstai-iltana. Jokaisella illalla on oma alaotsikkonsa ja ilta muodostaa oman kokonaisuuden, joten mukaan voi hyvinkin tulla, vaikka ei kaikkiin iltoihin osallistuisikaan.

28.10. Juudan kuningaskunnan vaiheita kuningas Salomosta Josafatiin
25.11. Juudan kuningaskunnan vaiheita kuningas Joramista Sidkiaan

Lyhyesti aikakirjoista:
Aikakirjojen historiakronikka on syntynyt noin 2400 vuotta sitten. Kirjoittamisen ajankohtana elettiin tilanteessa, jossa valtaistuin oli menetetty ja ensimmäinen temppeli tuhottu, mutta elämä sykki Jerusalemissa uuden temppelin ympärillä. Menetetyn valtakunnan vaiheita kuvatessaan kirjoittaja korostaa Jumalan armoa ja uskollisuutta, mutta myös hänen oikeudenmukaisia tuomioitaan.
Aikakirjat nostavat esiin kuninkaita, joiden aikana Jumalan siunaava ja varjeleva käsi oli ollut kansakunnan yllä. Eräälle heistä Jumala muistutti: "Herran valvova katse kiertää koko maata, jotta hän voisi vahvistaa niitä, jotka vilpittömin sydämin palvelevat häntä." (2. Aik. 16:9a) Samaa Jumala vakuuttaa tänäänkin Sanansa kautta - niin yksilöille kuin kansakunnille - myös Suomen kansalle!


Järjestäjä

Kansan Raamattuseura