Rohkaisun ilta

ke 23.2. klo 18.00
Rohkaisun ilta Kitinojan kirkossa 23.2.2022 klo 18. Kuvassa Kitinojan kirkko ja Suomen lippu.

Kitinojan kyläkirkko

Rohkaisun ilta

Olli Seppänen Kansan Raamattuseurasta puhuu aiheesta "Käännekohtia Suomen sodissa: sattumia vai ihmeitä?" Juonto Jarmo Happonen. Risto-Pekka Alhainen laulaa. Kahvitarjoilu.

Kristinopissa on perinteisesti opetettu, että Jumala ilmoittaa itsensä muun muassa kansojen vaiheissa. Erityisen selvästi tämä ilmenee Israelin kansan historiassa ja nykyhetkessä, mutta se voidaan nähdä myös Suomen kansan eri vaiheissa.

Suomen suhteen tämä on nähtävissä muun muassa sotavuosien aikana. Viisi sodan vuotta jättivät kipeät arvet monen ihmisen ja perhekunnan elämään. Sota lähensi myös monien suhdetta Jumalaan. Häntä huudettiin avuksi myös valtionjohdon kehotuksesta niin rintamalla kuin kodeissa ja kirkoissa. Jumala antoi Suomen säilyä itsenäisenä.

Olet sydämellisesti tervetullut Rohkaisun iltaan kuuntelemaan mm. taistelusta niin Talvi- kuin Jatkosodassa, sekä Suomen valtionjohdon suhtautumisesta juutalaisten luovutuspyyntöön 1942. Historiallisten tosiasioiden ohella tapahtumissa voidaan nähdä myös Jumalan vaikuttamat ihmeet, jotka varjelivat Suomea.

Olli Seppänen on Oulusta kotoisin oleva ilmavoimissa palvellut opistoupseeri. Sotilasarvoltaan hän on kapteeni. Virassa ollessaan Olli palveli hävittäjälentäjänä ja ilmataisteluopettajana Karjalan lennostossa Rissalassa. Viimeiset palvelusvuodet hän toimi operaatiotaidon ja taktiikan opettajana, sekä henkilökunnan kurssien johtajana korkeakouluosastolla ilmasotakoulussa. Vuoden 2010 alusta hän on toiminut Kansan Raamattuseurassa avustavana työntekijänä, nykyisin kouluttajana koulutuspalveluissa. Olli asuu vaimonsa Johannan kanssa Kuopiossa. Heillä on neljä aikuista lasta ja kuusi lastenlasta.

  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Ylistaron kappeliseurakunta