Konsertti Ville Urposen ja Risto Nordellin konsertti Jo joutui armas aika

to 26.5. klo 15.00

Nurmon kirkko

Konsertti- Jo joutui armas aika
Ville Urponen, urut
Risto Nordell, juonto

Konsertti- Jo joutui armas aika
Ville Urponen, urut
Risto Nordell, juonto

Ville Urponen on tunnetuimpia suomalaisia urkutaiteilijoita. Hän valmistui musiikin tohtoriksi 2009. Ville Urponen on esiintynyt useissa Euroopan maissa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Kiinassa ja Venäjällä sekä lukuisilla merkittävillä koti- ja ulkomaisilla musiikkifestivaaleilla. Kesällä 2020 hän soitti Leipzikin Tuomaskirkon "Bach-urkujen" 20- vuotisjuhlakonserttisarjan avajaiskonsertit. Urposelta on ilmestynyt useita kansainvälisissä lehdissä kiitettyjä soololevyjä. Lisäksi Urponen esiinty säestäjänä ja orkesterimuusikkona useilla levyillä.
Ville Urponen toimii urkumusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa ja hän on Turun Urkujuhlien taiteellinen johtaja. Urponen on Helsingin Musiikkitalon suuren salin tulevien urkujen suunnittelutyöryhmän jäsen. Vuosina 2003-2009 Urponen oli Organum-seuran puheenjohtaja. Vuonna 2015 hän sai Organum-seuran kiertopalkinnon näkyvästä ja pitkäaikaisesta työstään urkutaiteen hyväksi.

Risto Nordell, on Yleisradion musiikki- ja kulttuuritoimittaja, joka on saanut ohjelmistaan useita palkintoja mm. Kirkon kulttuuripalkinnon 2015.
Nordell valmistui vuonna 1989 Sibelius-Akatemiastq musiikin maisteriksi pääaineenaan laulu. Risto Nordell on kysytty luennoitsija ja konserttien juontaja. Nordellin tunnetuin radio-ohjelma on Riston valinta, jota hän on toimittanut Yle Radio 1:ssä vuodesta 2007. Vuonna 2008 ilmestyi Risto Nordellin esikoiskirja Riston Valinta- parasta mahdollista musiikkia vuoden matkalle.(Kirjapaja)
  • Musiikki Musiikki
  • Aikuisille Aikuisille
  • Nuorille Nuorille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Nurmon kappeliseurakunta, Seinäjoen seurakunta