Lankarin leirikirkon vihkiäisseurat

ke 30.8. klo 18.00

Lankarin leirikeskus

Tervetuloa seuroihin Lankariin!

Ke 30.8. klo 18 Lankarin leirikirkon vihkiäisseurat (Kourantie 122). Klo 17 kahvi ja mahdollisuus tutustua Vanhan tuvan Virsihuoneeseen. Veisataan Siionin virsiä. Järjestäjinä Lankarisäätiö ja seurakunta.

Lankarissa on järjestetty rippikoululeirejä jo yli viiden vuosikymmenen ajan. Lähes koko tuon ajan alueen ytimessä on ollut leirikirkko, jota on vuosien saatossa päivitetty ja uudistettu. Nyt Lankarisäätiön ja seurakunnan yhteishankkeena toteutetusta projektista tekee poikkeuksellisen se, että suunnittelijoina on ollut kolme Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijaa: Sini Hintsala, Ronja Chydenius ja Vilma Vanhanen.

Ennen seurojen alkua on mahdollisuus tutustua Vanhan tuvan Virsihuoneeseen. Siellä on esillä Siionin virsien historiaa, veisuuperinnettä sekä paikallista veisuuhistoriaa ja veisaajia. Näyttelyä on uudistettu niin, että nyt on mahdollista myös mm. kuulla veisaajien äänitallenteita. Paikalla ovat alkuperäisen Virsihuoneen suunnittelussa ja toteutuksessa mukana ollut Jussi Yli-Penttilä sekä SEDUn opiskelijoiden toteuttamaa uuden tekniikan käyttöönottohanketta vetäneet Ari Autio ja Pyry Antola. Virsihuoneeseen voi tutustua myös osoitteessa https://lankarinvirsihuone.fi

Seurojen avauspuheen pitää Nurmon kappeliseurakunnan johtava kappalainen ja Lankarisäätiön hallituksen puheenjohtaja Miia Juusola-Vänskä.
Vanhan tuvan Virsihuoneesta ja sen uudistamisesta kertoo Ari Autio.
Jaakko Rasku kertoo uuden leirikirkon syntyvaiheista, mukana on myös kirkon suunnitelleita arkkitehtiopiskelijoita.
Leirikirkon vihkii käyttöönsä Seinäjoen seurakunnan uusi kirkkoherra Ari Auranen.
  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Nurmon kappeliseurakunta, Seinäjoen seurakunta

Ota yhteyttä

Johtava kappalainen
Nurmon kappeliseurakunta
Papit
Nurmontie 3
60550 Nurmo