Aalto Aesthetics

la 28.10. klo 16.00 – su 29.10. klo 0.00
Kuva vuoden 2022 tapahtumasta.

Lakeuden Risti

Seinäjoen Aalto-keskus täyttyy jälleen aisteja hivelevistä elämyksistä

Seurakunnan nuoret kanttorit esiintyvät Lakeuden Ristin kirkossa alkaen klo 19.
Antti Tolvi esiintyy Lakeuden Ristin kirkossa klo 22

Lakeuden Ristin kirkossa kuullaan kansainvälisesti menestyneen ja keskiaikaisista musiikkivaikutteistaan tunnetun virolaisen säveltäjän Arvo Partin teoksia, joita esittävät Seurakunnan nuoret kanttorit Juuso Lundström sekä Viljo Harju.

Juuso Lundström on 13-vuotiaasta saakka tehnyt kanttorin sijaisuuksia alueen eri seurakunnissa ja nykyisin hän toimii vt. kanttorina Nurmon kappeliseurakunnassa. Alavuden puhallinorkesteriin vuodesta 2018 kuulunut Lundström soittaa myös saksofonia ja hän sai tänä keväänä Suomen Puhallinorkesteriliiton kuparisen ansiomerkin puhallinmusiikin hyväksi tekemästään työstä. Lundström on konsertoinut muun muassa Seinäjoen seurakunnan Lounasmusiikki- ja Suvimusiikki-sarjoissa.

Nurmolainen urkuri ja pianisti Viljo Harju opiskelee Helsingissä Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla urkujen- ja pianonsoittoa. Harju on esiintynyt mm. Seinäjoen kaupunginorkesterin solistina, Korsholman Musiikkijuhlilla sekä Joutsenon Taidekesän konserteissa. Harju on myös palkittu Lakeus Soi -pianokilpailussa.

Antti Tolvi kuuluu Suomen kokeellisen musiikin alan merkittävimpiin tekijöihin. Tolvi on esiintynyt kolmella mantereella ja julkaissut 14 soololevyä. Vapaus, rauha, kiitollisuus ja minimalistinen estetiikka heijastuvat usein Tolvin teoksiin, joissa yhdistyvät ääni, valo, tuuli, vesi, kehon tuntemukset ja elävät visuaaliset elementit.

Aalto Aesthetics -tapahtuman tuottamisesta vastaa Selmu ry Seinäjoen kaupungin kanssa. Muita yhteistyökumppaneita ovat Seinäjoen seurakunta, Seinäjoen kaupunginteatteri, Seinäjoen kaupunginkirjasto, Seinäjoen Energia, AMS Oy Ltd, Sun Effects, Luova Tehdas ja ISLE Art Industries.

Tapahtuman koko ohjelma, taideteokset ja aikataulut löytyvät Facebookista.
Kuvaaja: Mika Rinta-Porkkunen
  • Aikuisille Aikuisille

Tapahtuma Facebookissa. Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta, Seinäjoen seurakunta