Mustarastaan konsertti

la 3.2. klo 18.00
Mustarastas-yhtyeen jäsenet.

Lakeuden Risti

30-vuotiskonsertti Lakeuden Ristissä, tervetuloa!

Tänä vuonna 2024 Mustarastas täyttää 30 vuotta, yhtyeen juhlakiertue alkaa helmikuun alussa ja jatkuu syksyyn saakka. 3.2. Mustarastaan musiikki soi Lakeuden Ristissä!

Mustarastas -yhtye soittaa upeaa folkmusiikkia, jonka vuosikymmenten aikana yhteen hioutunut sointi on ainutlaatuinen. Akustiset kielisoittimet, viulu, nyckelharpa, haitari, tinapillit ja moniääninen laulu soivat kirkkaana ja kuulaana. Mustarastaalla on vahvasti suomalaiskansallinen sointi, mutta siitä on helppo erottaa myös irlantilaisen kansanmusiikin sävyjä.

Mustarastaan teksteissä yhdistyy usein Suomen kansanluonteen tummat sävyt ja kristillinen traditio, mutta kerronta noudattaa kansanmusiikille ominaista tarinointia. Laulujen vahvat tekstit koskettavat varmasti. Sävellykset ja sanoitukset ovat etupäässä Kari Haapalan käsialaa, mutta myös muiden yhtyeen jäsenten kädenjälki on vahvasti edustettuna.

Susanna Eronen - laulu, tinapilli / Kari Haapala - laulu, kitara / Laura Airola - viulu, nyckelharpa, taustalaulu / Kerttu Terri - haitari / Aki Hauru - kitara, mandoliini, irlantilainen busuki, taustalaulu / Tiro Rohkimainen - basso, taustalaulu.

Yhtye on julkaissut ensimmäisen levynsä 1994 ja uusin "Siluetti" -levy julkaistaan alkuvuodesta 2024. Se on yhtyeen 11. albumi.

Vapaa pääsy, ohjelma 10€, Tervetuloa!
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta