Pipopiiri

Pipopiiri kokoontuu syys- ja kevätkaudella kerran kuussa Ylistaron seurakuntatalon tiloissa. Syksyllä 2019 Pipopiiri kokoontuu maanantaisin 2.9., 7.10., 4.11. ja 2.12. klo 12-14 Ylistaron kappeliseurakunnan virastotalolla.

Neulomme myssyjä, nuttuja, peittoja ym. Tansaniaan. Piiriläiset ovat tällä hetkellä nuorekkaita eläkeläisiä, mutta kaikki uudet kutojat otetaan ilolla vastaan! Meillä on myös "alihankkijoita", jotka eivät käy piirissä, mutta tekevät tuotteita kotonaan. Neulomme enimmäkseen omista langoista, mutta joskus saamme myös lankalahjoituksia.

Ylistaron kappeliseurakunnalla oli Tansaniassa 30 vuoden ajan nimikkolähettinä lastenlääkäri Leena Pasanen. Hän jäi eläkkeelle, mutta asuu edelleen Tansaniassa ja tekee siellä vapaaehtoistyötä. Piirin vetäjät Sisko Louko ja Leena Toivio pakkaavat käsityöt 4–5 kertaa vuodessa yhteen ja lähettävät ne Ilembulan sairaalaan Tansaniaan. Siellä Leena Pasanen jakaa käsityöt sairaalan keskosille ja muille tarvitseville. Piiriläiset maksavat pakettien postittamisen.

Pipopiirissä on myös hartausosuus ja laulamme myös virsiä. Lisätietoja voi kysellä Leena Toiviolta, Sisko Loukolta tai lähetyssihteeri Maaria Anttooralta.

"Olen kutonut jo monena talvena näitä nuttuja ja minusta se on mukavaa!" –Leena Toivio

Vastaavia ryhmiä kokoontuu Seinäjoen alueseurakunnassa Käsityöpaja, Nurmon kappeliseurakunnassa Käsityökamari ja Peräseinäjoen kappeliseurakunnassa Käsityökahvila.

Paikka: Ylistaron seurakuntatalo

Järjestäjä: Ylistaron kappeliseurakunta

Vs. lähetyssihteeri
Peräseinäjoen kappeliseurakunta Ylistaron kappeliseurakunta
Lähetys

Vs. lähetyssihteeri (Minna Ahon sijainen) Peräseinäjoki ja lähetyssihteeri Ylistaro.