Seinäjoen seurakunnan kuorot

Kuorot toimivat pääsääntöisesti syyskuusta toukokuuhun. Seinäjoen seurakunnan kuorot esiintyvät Seinäjoen seurakunnan tilaisuuksissa. Kuorot ovat osallistujille maksuttomia ja mukaan voi tulla myös kesken kauden.

Kuorot ja lauluryhmät lapsille

 • Ilosanoma keskiviikkoisin kello 17.30, Ylistaro seurakuntatalo. Kuoro on alakouluikäisille. Kuoro laulaa yksiäänisiä reippaita hengellisiä lauluja. Kuorolaisille järjestetään kevätretki. Ota yhteyttä Hanna Petäjä, puhelinnumero 040 0620 144.
 • Musaryhmä Kipinä torstaisin kello 15, Peräseinäjoki seurakuntatalo. Musaryhmä on alakouluikäisille. Kuoro laulaa yksiäänisiä, iloisia hengellisiä lastenlauluja. Laulamista maustetaan musiikkiliikunnalla, bodypercussioilla ja välillä soitetaan oikeilla soittimilla. Kuorolaisille järjestetään retkiä. Ota yhteyttä Sanna Ågren, puhelinnumero 050 339 2907.
 • Solina tiistaisin kello 18, Seinäjoki seurakuntakeskus seurakuntasali. Kuoro on alakoulukäisille. Kuoroon pääsevät kaikki, jotka tykkäävät laulamisesta ja mukavasta yhdessäolosta. Kuorolaisille järjestetään leffailtoja, leirejä ja retkiä. Ota yhteyttä Suvi Lehtimäki, sähköposti suvi@solina-kuoro.fi. Lisätietoja myös Solinan nettisivuilta osoitteesta solina-kuoro.fi.

Gospel-musiikki kuorot

 • Gospelkuoro Liekki keskiviikkoisin kello 17.30, Peräseinäjoen seurakuntatalo. Kuorossa 25 laulajaa, jotka laulavat 3–4 äänisesti. Ohjelmistossa suomalaisen gospel-musiikin lisäksi amerikkalaista ja afrikkalaista hengellistä musiikkia. Säestyksenä kuorossa on piano. Ota yhteyttä Sanna Ågren puhelin 050 339 2907.
 • Gospelkuoro Verso torstaisin kello18, Seinäjoki seurakuntakeskus alasali. Ohjelmistossa suomalaista Gospel-musiikkia pianon säestyksellä. Kuoro osallistuu Tuomasmessujen musiikin toteutukseen Törnävän kirkossa. Ota yhteyttä Tea Polso, puhelinnumero 040 688 1578.
 • Peräkamarikuoron harjoitukset joka toinen viikko, Peräseinäjoki seurakuntatalo.  Kuoron harjoitusajat vaihtelevat. Kuoro laulaa hengellistä musiikkia1–3-äänisesti. Ohjelmistoon kuuluu uudempaa hengellistä musiikkia ja gospelia. Ota yhteyttä Päivi Mäki-Reini puhelinnumero 0407152836.

Kirkkokuorot

 • Seinäjoen kirkkokuro tiistaisin kello 18, Seinäjoki seurakuntakeskuksen yläsali. Kuoro on neliääninen sekakuoro, joka keskittyy hengelliseen musiikkiin. Seinäjoen kirkkokuoro on rekisteröity yhdistys (Seinäjoen kirkkokuoro ry), joka saa toiminta-avustusta Seinäjoen alueseurakunnalta. Kuoro esiintyy Seinäjoen seurakunnan messuissa ja konserteissa, sekä tekee sairaalavierailuja. Ota yhteyttö Lea Salumäki  puhelinnumero 044 580 6718 tai kuoron puheenjohtaja Kaisa Neva-Juoni, puhelinnumero 040 508 5913.
 • Nurmon kirkkokuoro torstaisin kello 18.30, Nurmon seurakuntakoti. Kuoro on neliääninen sekakuoro, joka esiintyy jumalanpalveluksissa ja seurakunnan tilaisuuksissa. Valoisien, tuoreiden ja ikivihreiden sävelien ohella kuorossa opetellaan äänenkäyttöä ja tekstin ilmaisua. 
 • Peräseinäjoen kirkkokuoro Soihtu keskiviikkoisin klo 10, Peräseinäjoki seurakuntatalo. Kuoro laulaa 1–4-äänisesti, sekä perinteistä että uudempaa hengellistä musiiikkia. Säestyssoittimena piano tai urut, joskus esiinnytään soittoryhmänkin kanssa. Kaverikeskiviikon aamupäivinä ei harjoituksia. Kuoro esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa. Ota yhteyttä ja varmista harjoitusajat Sanna Ågren 050 339 2907.
 • Ylistaron kirkkokuoro torstaisin 18.45, Ylistaro seurakuntatalo. Kuoro laulaa perinteisen kirkkokuoro-ohjelmiston lisäksi uudempaa hengellistä musiikkia. Kuoro laulaa jumalanpalveluksissa noin kerran kuussa. Kuorokursseille osallistutaan mahdollisuuksien mukaan ja kuoron yhteisiä retkiä järjestetään vuosittain. Ota yhteyttä Hanna Petäjä 0400 620 144.

    Kuorot ikäihmisille

 • Seniorikuoro torstaisin kelo 14 joka toinen viikko, Hyllykallio seurakuntakoti. Kuoro on eläkeläisten yksiääninen naiskuoro. Kuoro laulaa monipuolisesti hengellisiä lauluja. Harjoituksissa käydään läpi myös laulamisen tekniikkaa tavoitteena terve ja luonteva äänenkäyttö. Ota yhteyttä Kristiina Ylinen, puhelinnumero 050 561 7808.
 • Lakeuden Ristin kuoro torstaisin kello 13.30, Seinäjoki seurakuntasali. Ota yhteyttä Anna-Kaisa Lahtinen, puhelinnumero 044 355 9101.
 • Veteraanien kööri torstaisin kello 12, Nurmo seurakuntakoti. Vahvaa ja pontevaa yksiäänistä laulamista yhdistyneenä iän tuomaan karheuteen ja herkkyyteen on tunnusomaista köörin laululle. Mukaan on tervetulleitä myös uudet jäsenet. Kuoro laulaa pääosin isänmaallisia ja hengellisiä lauluja. Keskeisenä toiminnassa on veteraaniveljien ja lottasisarien saattaminen viimeisen iltahuudon koittaessa iäisyysmatkalle. Ota yhteyttä Kristiina Ylinen, puhelinnumero 050 561 7808. Köörin puheenjohtaja on Yrjö Ylisalmi.
 • Ystäväkuoro keskiviikkoisin kello 12.15, Ylistaro Västinkartano. Kuoro laulaa yksi- ja kaksiäänisiä hengellisiä lauluja. Ota yhteyttä Hanna Petäjä, puhelinnumero 0400 620 144.
 • Ystävän tuvan kuoro joka kuukauden ensimmäinen maanantai kello 12, Lakeuden Ristin kappeli. Kuoro on matalan kynnyksen kuoro, jonne kaikki ovat tervetulleita. Kuoron vetäjänä toimii Aino Siljamäki. Lisätietoja seinajoenseurakunta.fi/ystäväntupa

Virsi- ja psalmikuorot

 • HY-kuoro joka toinen viikko maanantaisin kello 18.15, Seinäjoen seurakuntakeskuksen alasali. Kuoro on Siionin virsiä laulava sekakuoro. Kuoroa johtaa kanttori Tea Polso, puhelinnumero 050 534 7113. Ota yhteyttä kuoron puheenjohtajaan Kari Maunula, puhelinnumero 050 0338775 ja sähköposti kari.maunula@netikka.fi.
 • Virsikuoro torstaisin kello 17, Seinäjoki seurakuntakeskuksen yläsali. Virsikuoro laulaa virsiä ja hengellisiä lauluja yksiäänisesti. Ota yhteyttä Anna-Kaisa Lahtinen, puhelinnumero 044 355 9101.
 • Psalmilaulukuoro parittomilla viikoilla keskiviikkoisin klo 17.15 parittomat viikot, Lakeuden Risti. Kuoro laulaa yksiäänistä psalmimusiikkia, jonka tarkoituksena on luoda levollisuutta. Kuoro laulaa myös muita gregoriaanisia sävelmiä hiljaisen rukouslaulun tyyliin, sekä Taizé-lauluja. Ajattomat ja meditatiiviset sävelmät, sekä yksinkertainen ja kuunteleva laulutapa rauhoittavat mieltä ja kehoa. Osallistuminen ei vaadi aiempaa laulu- tai kuorokokemusta.

 Muut kuorot

 • Lakeuden Ristin kamarikuoro pääsääntöisesti keskiviikkoisin kello 18, Seinäjoki seurakuntakeskus seurakuntasali. Kuoro on tarkoitettu aikuisille, kuorotoimintaan sitoutuville naisille ja miehille, joilla on jo laulu- ja kuorokokemusta. Kuoro laulaa joulukonsertissa ja tekee vierailuita sairaalaan ja palvelukoteihin. Musiikki on pääsääntöisesti hengellistä. Ennen kuoroon liittymistä on koelaulu Johanna Ojala-Haapalan kanssa. 
 • Untamalan kuoro tarvittaessa tiistaisin Ylistaro seurakuntatalo. Kuorolla ei ole säännöllistä harjoitusaikaa.  Untamalan kuoro on perustettu vuonna 1922 ja se on maamme vanhin körttikuoro. Neliäänisesti laulavassa kuorossa on parisenkymmentä harrastajaa. Olisi mukava saada uusia laulajia riveihin, jotta monikymmenvuotinen perinne säilyisi. Kuoron ikäjakaumamme on 22–82 vuotta. Yläkoululaisista vanhempaan väkeen kaikki laulutaitoiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

   
   
  

Kanttori
Seinäjoen alueseurakunta
Kanttorit
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki