Piirros liitutaululla, jossa ihmisiä edessä ja maailmankartta taustalla

Ystävyysseurakuntatyötä yli rajojen

 

Seinäjoen seurakunta tekee tiivistä yhteistyötä unkarilaisen Sopronin evankelisluterilaisen seurakunnan, saksalaisen Schweinfurtin dekanaattiin kuuluvien evankelisluterilaisten seurakuntien St. Johannis, Christuskirche ja St. Salvator sekä Inkerinmaalla, Venäjällä sijaitsevan Hietamäen seurakunnan kanssa.

Yhteistyötä kaikkien ystävyysseurakuntien kanssa on tehty jo kymmeniä vuosia, mutta viime vuosina se on saanut uusia muotoja.

Sopron, Unkari

Sopronin kanssa solmittiin 2014 edellinen ystävyysseurakuntasopimus ja yhteistyö on nykyään erityisesti nuorisotyövetoista. Seinäjoen ja Sopronin nuoret ovat vierailleet vuorokesinä toistensa luona, on käyty yhdessä mm. Unkarin kirkon nuorisopäivillä ja kesällä 2017 yhdellä rippileirillä työskenteli sopronilainen nuori leiriavustajana.

Kesällä 2018 tehtiin jälleen nuorten retki Unkariin. Ohjelmassa oli myös tällä kertaa osallistuminen Unkarin kirkon nuorisopäiville Szelrozsaan Bükin kaupungissa 25.-27.7. yhdessä sopronilaisten nuorten kanssa. Lisäksi nuoret tutustuivat matkallaan Itävällan pääkaupunkiin Wieniin.


Schweinfurt, Saksa

Schweinfurtin dekanaatin seurakuntien kanssa virallinen ystävyysseurakuntasopimus tehtiin syksyllä 2016. Saksalaisia kiinnostaa erityisesti Seinäjoen seurakunnan onnistunut rippikoulutyö ja esimerkiksi kuorovierailut. Ensi kesänä Schweinfurtista on tulossa nuorisopastori tutustumaan rippikouluihin.

Seurakuntamatka Schweinfurtiin syksyllä 2018

Ensi syksynä Seinäjoelta tehdään matka seurakunnan saksalaisiin ystävyysseurakuntiin Schweinfurtin dekanaattiin Etelä-Saksaan. Ilmoittautuminen matkalle on päättynyt 15.6.2018.

Matkapäivät ovat 30.10.-2.11.2018. Matkareitti kulkee ensin Seinäjoelta junalla Helsinkiin, sieltä lentäen Frankfurtiin ja edelleen bussilla Schweinfurtiin. Seinäjoen seurakunnasta matkalle lähtee työntekijöitä, luottamushenkilöitä sekä matkaa varten koottu tasokas lauluryhmä. Seurakuntalaisia mahtuu mukaan noin kymmenen. Matkalla on tarkoitus mm. tavata Schweinfurtin seurakuntien väkeä, vierailla eri kohteissa ja osallistua 31.10.2018 reformaation muistopäivän messuun, jossa saarnaa kirkkoherra Jukka Salo.

Matkan aikataulu:

30.10.

 • Juna Seinäjoki - Helsinki lentoasema klo 7.39-10.43
 • Lufthansan lento Helsinki - Frankfurt klo 13.50-15.30
 • Kuljetus Frankfurtista Schweinfurtiin

02.11.

 • Kuljetus Schweinfurtista Frankfurtiin
 • Lufthansan lento Frankfurt - Helsinki klo 13.30-17.00
 • Juna Helsinki lentoasema - Seinäjoki klo 19.01-23.45

Majoitus: Mercure Hotel Schweinfurt Maininsel. Hotelli sijaitsee Main-joen saarella, lyhyen kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Huonevarustukseen kuuluu muun muassa kylpyhuone, ilmastointi, televisio ja WiFi-yhteys. Hotellissa on myös ravintola. Lisätietoa hotellista >>

Matkan hinta on yhden hengen hotellihuoneessa hieman yli 600 euroa ja kahden hengen huoneessa hieman yli 500 euroa henkilöltä riippuen ryhmän koosta. Schweinfurtilaiset isännät ovat tarjonneet lisäksi mahdollisuutta majoittua isäntäperheisiin. Kotimajoituksessa yövyttäessä matkan hinnaksi ilman hotellikustannuksia tulee noin 365 euroa. Tarkat summat varmistuvat heinäkuussa, kun matkaan lähtijöiden määrä ja valitut yöpymisvaihtoehdot ovat selvillä.

Hinta sisältää:

 • Reittilennot Helsingistä Frankfurtiin menopaluu yllä olevan aikataulun mukaan.
 • Lentoverot ja matkustajamaksut tämän päivän mukaan (16.3.2018)
 • Kuljetukset Frankfurtin lentokentältä Schweinfurtiin menopaluu
 • 3 yön majoitus hotellissa (hotelliin majoittuvat)
 • 3 x aamiainen hotellissa (hotelliin majoittuvat)
 • 1 ruumaan laitettava matkalaukku/matkustaja sekä käsimatkatavara

Matkan hinta maksetaan kahdessa osassa: Ennakkomaksu 150eur / hlö erääntyy maksettavaksi 13.7. ja loppumaksu 24.8.

Peruutuskulut tarkistetaan tapauskohtaisesti ja kulujen suuruuteen vaikuttaa peruutuksen ajankohta. Mitä lähempänä lähtöä peruutus tulee, sitä suuremmat ovat esim. lentoyhtiön ja hotellin perimät maksut. Suosittelemme peruutusturvan sisältävää matkavakuutusta, joka korvaa esimerkiksi sairastumisen vuoksi tehdyn peruutuksen.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkapojat Oy.


Hietämäki, Inkeri, Venäjä

Myös inkeriläiseen Hietamäen seurakuntaan on tehty viime vuosina useita retkiä, ja Hietamäestä käy säännöllisesti vieraita Seinäjoella. Seurakunnan tukemiseksi järjestetään mm. lounaita ja kuukausittain kokoonnutaan Inkeri-iltaan, jossa kerrotaan kuulumisia niin Inkerin kirkosta kuin Hietamäen seurakunnasta. Toiminnassa on mukana paljon vapaaehtoisia vastuunkantajia, ja lisääkin otetaan mielellään mukaan. Lue lisää Inkeri-illoista >>