Lähetys- ja avustustyö

Tue lähetystyötä aloittamalla harrastus käsityön parissa. Käsitöitä lähetetään suoraan tarvitseville tai myydään Seinäjoen seurakunnan Lähetyssoppi-myymälässä, jonka tuotto kohdistetaan lähetystyölle. Voit myös lahjoittaa itse tekemiäsi käsitöitä Lähetystyöhön. Käsityöryhmät ovat vapaaehtoisten järjestämää toimintaa Seinäjoen seurakunnassa. Muut lähetystyön tapahtumat löydät  osoitteesta seinajoenseurakunta.fi/tapahtumat.

Käsityöryhmät Seinäjoen seurakunnassa

Seinäjoella Käsityöpaja

Käsityöpaja kokoontuu kerran kuukaudessa Kahvila Kismuksen rippikoululuokassa. Käsityöpajassa opitaan uusi käsityötaito joka kerta. Käsityöpajaan voi tulla tekemään myös omia käsitöitä tai tehdä käsitöitä Lähetystyön hyväksi omilla tarvikkeilla.

Nurmossa Käsityökamari

Käsityökamari kokoontuu kerran viikossa Hyllykallion seurakuntakodilla. Käsityökamariin voi tulla oman aikataulun mukaan. Käsityökamarissa voi tehdä omia käsitöitä tai tehdä käsitöitä Lähetystyön hyväksi tarjolla olevista langoista ja malleista. Ota mukaan omat tarvikkeet tai tee diakoniatyön langoista myyntituotteita. Käsityökamarissa voi osallistua myös erilaisiin tempauksiin, myyjäisiin ja juoda kahvit hintaan 2 euroa/kuppi.

Peräseinäjoella Käsityökahvila

Käsityökahvila kokoontuu kerran viikossa Peräseinäjoella seurakuntatalolla. Käsityökahvilassa voi tehdä omia käsitöitä tai tehdä käsitöitä Lähetystyön hyväksi tarjolla olevista langoista ja malleista. Paikalle voi kahvilaan voi tulla myös juttelemaan ystävien kanssa kahvikupin ääreen. Halutessasi voit lahjoittaa kahvirahan Lähetystyön hyväksi. Käsitöiden teon ja kahvittelun lomassa vietetään usein hartaustuokio ja pidetään taukojumppa.

Ylistarossa Pipopiiri

Pipopiiri kokoontuu kerran kuussa Ylistaron seurakuntatalon tiloissa. Pipopiirissa neulotaan nuttuja, myssyjä ja peittoja Tansaniaan. Ylistaron kappeliseurakunnan entinen nimikkolähetti Leena Pasanen asuu edelleen Tansaniassa osan vuodesta ja tekee siellä vapaaehtoistyötä. Käsitöitä lähetetään 4–5 kertaa vuodessa Ilembulan sairaalaan, jossa Leena jakaa käsityöt sairaalan keskosille ja muille tarvitseville. Piiriläiset maksavat pakettien postittamisen yhteisestä kolehtikassasta.