Seinäjoen seurakunnan työntekijöiden blogi

Alta löydät linkit uusimpiin blogikirjoituksiin. Vasemmalla olevasta valikosta pääset tutustumaan blogeihin kokonaisuudessaan.

Kohteesta luovaksi toimijaksi

23.11.2017 | Otto Savolainen

Liian paljon on vieläkin palvelujärjestelmässämme kohtaamisia, joissa roolit ovat ikään kuin valmiiksi mietittyinä ja käsikirjoitettuina. Avuntarvitsija on avuntarvitsijan roolissa ja kohtaaja kohtaajan roolissa. Itse huomaan miettiväni hyvin usein sitä, millä tavoin avuntarvitsijan osallisuutta saataisiin vahvistettua ja samalla hänen lahjansa myös paremmin käyttöön. Väitteeni kuuluu, että ei sen tarvitse olla niin vaikeaa! Lue lisää»


Matkablogi "Nepal – lähellä taivasta"

6.10.2016 | Helena Turja

Nepal ajatuksissani

Vapaaehtoistyö Nepalissa odottaa. Olen pakkaamassa. En pakkaa niin kuin tavallisesti vaan toisin; ei mustia ja harmaan kirjavia vaatteita mukaan. Omistan vain mustia ja harmaita, ehkä myös joitakin tumman sinisiä vaatteita. Kuitenkin mukaan pitäisi ottaa vain kirkkaan punaisia, oransseja, keltaisia ja turkooseja vaatteita.  Nepalissa on syytä esiintyä maan tavalla. Herättäisin suurta huomiota tummissa vaatteissa. Valkoiset vaatteet herättäisivät myös huomiota. Valkoinen on suruvuoden vaatetus. Monessa muussakin asiassa Suomi ja Nepali ovat toistensa ääripäitä. Lue lisää»


Hänelle ja hänelle? Vai hänelle ja hänelle? Kenelle kirkko kuuluu?

12.5.2016  |  Minna Lainimo

Hyvä lukija, minun mieleni on mietteliäs, murheellinenkin. Sydämellä on raskas huoli, koska papin korviin on kiirinyt huolestuttavia, arvottavia kommentteja joidenkin seurakuntalaisten ja yhteisöjen osallistumisesta jumalanpalveluksiin. ”Mitä nua ny tänne tuloo?” Kunpa tällainen möhinä olisi vain perätöntä kuulopuhetta?  

”Kenelle kirkko kuuluu?” on kysymys, jota kirkossa on hyvä välillä nostaa esiin yhdessä makusteltavaksi. Onko kirkkomme koko laajuudessaan yhteistä, ehkä yhdessä jaettavaa vai täysin yksilöllisesti käsitettävää? Lue lisää»


Ilo ehtoollisesta

19.2.2015 | Leena Hautala

Istun kirkossa ja katson, kun väki poistuu ehtoollispöydästä.

Poika äitinsä kanssa lähtee alttarilta ja hyppää kasvot ilosta loistaen, suu hymyssä rappusilta kirkkosalin lattialle. En tiedä, annettiinko hänelle ehtoollinen vai siunattiinko hänet.

Mietin, oliko oma mielentilani sama, kun olin nauttinut leivän ja viinin. Keskityinkö siihen, mitä pappi sanoo antaessaan leivän ja viinin? Oliko ehtoolliselle meneminen vain velvollisuus? Lue lisää»


Rajalla

12.1.2015 | Liisa Rantala

Piipahdin muutamassa Koivu ja tähti – runotapahtuman tilaisuudessa. Mukaan, myöhemminkin tuumasteltavaksi, tarttui varsinkin päivien teema Rajalla. Mainio, moneen suuntaan avautuva teema.

Vuoden vaihtuminen on vahva raja. Itse en ole vielä oppinut aivan notkeasti kirjoittamaan uutta vuosilukua. Mutta vielä suurempana se raja tuntuu mielessä. Kokonainen vuosi on päättynyt. Oli niin paljon mahdollisuuksia – osasinko tarttua niihin? Osasinko viisaasti jakaa aikani ja voimani? Mitkä sanat jäivät sanomatta? Tuleeko niille enää mahdollisuutta? Lue lisää»


Kauneimmista kauneimmat

27.11.2014  MARIA VÄINÖLÄ

"Äiti" on jonkun kyselyn mukaan suomen kielen kaunein sana. Romeo olisi vastannut, että tietysti "Julia" on kaunein. Kauneuskilpailuissa voi voittaa jopa Miss Universumin, siis maailmankaikkeuden(!) kauneimman tittelin. Onpa sen kaksi kertaa voittanut suomalainen neito, ensin Armi Kuusela ja vähän myöhemmin Anne Pohtamo.

Kauneus on katsojan silmässä, sanotaan. Mikä kenellekin on kauneinta, juontuu kunkin ihmisen siihenastisesta elämän historiasta. Joskus toisen kaunis on toisen kauhistus.

Minulle kaikista kauneimpia joululauluja on kaksi... Lue lisää»


Halaamisesta

27.10.2014 | EIJA HARMANEN

"Kolome on miehellä muresta, akan saanti, sen pitäminen ja viihryttäminen".

Näin alkaa Arto Juurakon runoihin perustuva Parisuhteen patologiaa -esitys. Eikä ne taida pieniä murheita ollakaan! Nykyelämässä sen oman rakkaan, läheisimmän, merkitys tuntuu entisestään kasvaneen. Parisuhde on monelle lähes ainoa turvapaikka elämän paineitten pyörityksessä. Samalla odotukset yhteistä elämää kohtaan ovat kasvaneet. Ei riitä, että on saanut akan tai ukon, pitäisi myös osata elää toisen kanssa – ja vielä aika hyvin... Lue lisää»


Missä meet?

26.9.2014 | JUKKA SALO

Näin taitaa aika moni puhelu alkaa kun kysymme missä ihminen on. Tätä kysymystä voisi seurakuntamme laajaa toimintaa ajatellen muotoilla toisella tavalla. "Mihin meet"? Lue lisää »