Kinkerit, seurat ja muu seurakuntaelämä

Etelä-Pohjanmaalla on pitkät kinkeriperinteet ja vilkas seurakuntaelämä, johon kaikki ovat tervetulleita mukaan. Kokoontumisissa voit tutustua oman alueen seurakunnan elämään ja uusiin ihmisiin.  

Kinkerit Ylistarossa, Peräseinäjoella ja Nurmossa

Seinäjoen seurakunnassa kinkereitä pidetään Ylistarossa, Peräseinäjoella ja Nurmossa.  Kinkerikierros ajoittuu yleensä alkuvuoteen ja tilaisuudet pidetään useimmiten kodeissa. Nykyajan kinkerit muistuttavat kotiseuroja ja ne ovat koko perheen tapahtumia, joissa lauletaan virsiä ja vaihdetaan kuulumisia. Kinkerit ovat erinomainen tapa käydä kylässä, antaa palautetta kotiseurakunnan elämästä ja kokoontua seurakuntana yhteen. Kinkereillä on seurakunnan puolesta yleensä mukana pappi ja kanttori. Kysy lisää Tapio Hirvilammi sähköpostitse etunimi.sukunimi@evl.fi tai puhelimitse numerosta 040 594 3854.

Seurat Seinäjoella, Nurmossa, Peräseinäjoella ja Ylistarossa

Seurat on vapaamuotoisia kokoontumisia, joissa puhujina on pappeja ja seurakuntalaisia.  Seuroissa myös lauletaan ja ja keskustellaan kirkkokahvien merkeissä. Seurat pidetään usein seurakunnan tiloissa, mutta joskus myös seurakuntalaisten kotona. Jos kinnostuit seuroista, lisätietoja saat papeiltamme. Katso pappien yhteystiedot tästä