Uutislistaukseen

Kesäilta kokoaa väen kirkonmäelle

Nurmon kappeliseurakunta järjestää ensimmäistä kertaa Kesäilta Nurmon kirkonmäellä -tapahtuman. 

22_vko_Kesäilta-Nurmon-kirkonmäellä_Seinäjoen-srk_Kahvikärryt-Nurmossa.jpg

Lähetys- ja vapaaehtoistyön sihteeri Niina Vuorela ja diakoniatyöntekijä Katja Kankaanpää tarjoilevat kärrykahveja Nurmon hautausmaalla kävijöille kesäkeskiviikkoisin.

Keskiviikkona 8. kesäkuuta järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla on jokaiselle jotakin. Lapset pääsevät ratsastamaan ja ajelemaan ponikärryillä. Kirkossa heille on järjestetty väritystehtäviä. Lapsille on myös omia työvälineitä, joilla he pääsevät istuttamaan kukkasipuleita. 

- Lapset voivat sitten ensi kesänä tulla katsomaan kuinka työ onnistui, hautaus- ja puistotoimen työnjohtaja Markus Koivisto sanoo. 

Istutukset tehdään yleisille alueille ja käytävien viereen. Lasten työvälineet jäävät hautausmaalle käyttöön myös tapahtuman jälkeen. 

Varhaiskasvatuksen työntekijät leikittävät lapsia ulkona pitkin iltaa. 

Virsivarteista kahvikärryihin 

Illan aikana kirkossa pidetään kolme virsivarttia, kello 17.30, 18 ja 18.30. Ympäri hautausmaata olevien rukoustaulujen äärellä vierailijat voivat hiljentyä hautausmaan tunnelmaan. 

Koivisto on vastaamassa kaikkeen hautausmaahan ja hautauksiin liittyviin kysymyksiin, aina hautainhoitosopimuksista alkaen.  

Sakastin läheisyydessä päivystää kahvikärryt antimineen. Illan mittaan diakoniatyöntekijöiden kärryille voi pistäytyä kahvittelemaan tai muuten vain juttelemaan. 

Kellotapuliin on järjestetty lähetyksen kirpputori. 

Idea lähti lentoon 

Idea tapahtumasta lähti aikanaan jalostumaan Koiviston ajatuksesta. Kirkonmäelle oli hänen mukaansa hyvä saada muutakin toimintaa kuin pelkkiä vierailuja haudoille. 

Pienestä ajatuksesta se lähti laajenemaan, ja tapahtumaa on nyt järjestämässä koko kappeliseurakunnan työyhteisö, Koivisto toteaa. 

Kappeliseurakunta toivoo näkevänsä asukkaita myös uusilta Karhuvuoren ja Kertunlaakson asuntoalueilta mukana tapahtumassa. Tervetulleita ovat kaikki. Ilta alkaa kello 17 ja päättyy kello 19. 

Nurmon kirkko avoinna 10.6.–12.8.2022 (ei juhannusaattona) klo 11–18 (ke klo 19 asti). Aukioloaikoina paikalla opas. Kärrykahvit Nurmon hautausmaalla keskiviikkoisin 15.6.–27.7. klo 12–15. Kirkkopihahartaudet Nurmon kirkon pihalla 15.6.–10.8. keskiviikkoisin klo 18. 

 

1.6.2022 09.17