Uutislistaukseen

Ilta Lakeudelle -leiri Honkiniemessä

Messut Törnävän kirkossa jatkuvat joka toinen sunnuntai. 

Pappi alttarilla ja etualalla ihmisiä.

Pastori Mikael Tammilehto on mukana Ilta Lakeudelle -messuissa Törnävän kirkossa joka toinen sunnuntai taas 28. elokuuta alkaen.

Kuva: JP Niemelä
Teksti: Mikael Taamilehto

Törnävän kirkossa on nyt vuoden verran joka toinen sunnuntai kokoonnuttu pastori Mikael Tammilehdon yhdessä kanttori Tuija Niemistön kanssa aloittamiin Ilta Lakeudelle -messuihin. Syyskuun 16.–17. päivä on luvassa kaikille avoin leiri Honkiniemessä Ähtärissä. 

– Toive siitä, että voitaisiin yhdessä viettää aikaa muutoinkin kuin joka toinen viikko messussa, tuli seurakuntalaisilta. Nyt järjestämme leirin ja keskustelua oli myös muun muassa brunsseista ja leffailloista, kertoo Tammilehto. 

Leirille Honkiniemeen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki, sekä jo Ilta Lakeudelle -messuissa olleet, että niistä vasta kiinnostuneet. 

– Leiri on aika hauska tapa tutustua tähän messuun ja meihin työntekijöihin sekä muihin seurakuntalaisiin. 

Osallistumiseen ei ole ikärajaa, lapsille on luvassa omaa ohjelmaa. Ainoastaan se tulee huomioida, että alaikäisellä on oltava leirillä huoltaja mukana. 

– Leirille voi ilmoittautua suoraan minulle puhelimitse tai sähköpostitse. 

Tehdään ja ollaan yhdessä 

Ilta Lakeudelle -leirillä on syysarjen keskelle luvassa rentoa yhdessäoloa sanan, rukouksen ja musiikin äärellä. Leiri alkaa yhteisellä päivällisellä perjantaina ja päättyy yhteiseen päivälliseen lauantaina. 

– Leiri on paikka, jossa voi syventää jo syntyneitä uusia ystävyyssuhteita tai tutustua toisiin, joilla on samanlaista kaipuuta hengelliseen yhteyteen ja yhteisöön, yhdessä tekemiseen ja yhdessä olemiseen. 

Ohjelmassa on huomioitu myös vapaa-aika, osallistujille jää omaa aikaa nauttia kauniista syksyisestä luonnosta ja hyödyntää Honkiniemen leirikeskuksen monia ulkoilumahdollisuuksia. 

– Toivon, että leiri vahvistaisi ja tukisi osallistujien omaa uskonelämää – olisi paikka, jossa suhde omaan itseen, lähimmäiseen ja Jumalaan voisi saada pienen piristeen tai raikasteen, ikään kuin lämpimän halauksen, hymyilee pastori Mikael Tammilehto. 

Pyhäkoulu perheen pienimmille 

Ilta Lakeudelle messut Törnävän kirkossa jatkuvat 28. elokuuta alkaen joka toinen sunnuntai kello 16. 

– Syyskausi rakentuu vanhan testamentin kiinnostavien henkilöhahmojen ympärille, heidän kauttaan käsitellään erilaisia ihmisen elämään ja uskoon liittyviä teemoja.  

Ilta Lakeudella -messuissa erilaisissa palvelutehtävissä on seurakuntalaisia, rukoukselle ja opetukselle on jätetty tilaa, yhteislauluja johtaa houseband. Messun lopuksi vietetään ehtoollista.  

– Messussa on monenlaisia palvelutehtäviä esimerkiksi musiikin, äänentoiston, esirukouksen, tilan koristelun ja tervetulotiimin parissa. 

Ilta Lakeudelle -messuun ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikissa elämäntilanteissa olevat. Perheen pienimmille on jokaisessa messussa pyhäkoulu. 

– Messun päätteeksi voi vielä jäädä kirkkokahveille ja -mehuille juttelemaan vanhojen tuttujen kanssa tai tutustumaan uusiin, kutsuu Tammilehto. 

Lue lisää

seinajoenseurakunta.fi/iltalakeudelleLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

Wed Aug 17 08:21:56 EEST 2022