Uutislistaukseen

Lausuntataiteilija Heikkinen ja selloduo Varonen Lakeuden Ristissä

Suvimusiikki-konserttisarjaan kuuluvassa konsertissa esiintyvät 20 vuotta yhteistyötä tehneet lausuntataiteilija Jouko Heikkinen sekä selloduo Anna-Maaria ja Olli Varonen.

Lausuntataiteilija Jouko Heikkinen ja selloduo Varonen.

Lausuntataiteilija Jouko Heikkinen ja selloduo Varonen esiintyvät Lakeuden Ristissä 11. heinäkuuta.

Lakeuden Ristissä kuullaan sunnuntaina 11. heinäkuuta kello 18 mielenkiintoinen lausuntataiteilijan ja selloduon yhteisesitys, runollinen konsertti ”Vaeltajan laulu”.

Vaeltajan laulu on järjestyksessään toinen selloduon ja Heikkisen yhteisprojekti. Esitys sisältää muun muassa Aaro Hellaakosken, Oiva Paloheimon, Mika Waltarin ja Charles Péguyn runoja sekä Antonio Vivaldin, Francois Couperinin, W. A. Mozartin ja Béla Bartókin säveliä. Mukana on myös neljä Anna-Maaria Varosen sävellystä.

Noin tunnin mittainen esitys tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua sanataiteen ja säveltaiteen syleilyssä, sekä antaa ajatuksille tilaa pohdiskella ihmisyyttä, omaatuntoa, uskoa ja armoa.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma on maksullinen. Konsertin järjestää Seinäjoen alueseurakunta.

Lausuntataiteilija ja opettaja Jouko Heikkinen (s. 1966) sai lausuntauralleen alkusysäyksen Veikko Sinisalo -lausuntakilpailun finaalipaikasta 1996. Heikkisen ensimmäinen oma lausuntailta oli Aaro Hellaakoski -ilta, jonka ensiesitys oli Kajaanin Sana ja sävel -tapahtumassa 1997. Heikkinen on esiintynyt yli 20 vuoden aikana omin illoin sekä eri lausujien ja muusikoiden kanssa eri puolilla Suomea sekä Välimeren alueella. Lisäksi hän on toiminut näyttelijänä muun muassa jyväskyläläisessä teatteri Pahnanpohjimmaisissa. Suomen lausujainliiton jäsen Heikkinen on ollut vuodesta 1997.

Selloduo Varonen aloitti toimintansa kesällä 2000 Budapestissa, Suomen suurlähetystön järjestämässä konsertissa. Satojen kotimaisten konserttien lisäksi duo on esiintynyt useita kertoja Unkarissa ja Ruotsissa sekä sen lisäksi Virossa ja Senegalissa. Duo on julkaissut 4 levyä ja esiintyy yhteislevyllä gospellegenda Jaakko Löytyn kanssa. Päätyönä duotoiminta on ollut vuodesta 2007 alkaen. Niin Anna-Maaria kuin Ollikin ovat Suomen Solistiyhdistyksen jäseniä sekä Suomen Kodály-seuran hallituksen jäseniä.

Heikkinen ja Varoset ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2001. Ensimmäinen yhteinen projekti oli Lasse Heikkilän ”Balladi Ihantalasta”, joka esitettiin lausujan ja yhden sellon voimin. Tuolloin Heikkisen kanssa soitti Olli ja Anna-Maaria vuorotellen. Matka seimen äärelle oli duon ja Heikkisen yhteisesitys, ja nyt kuultava Vaeltajan laulu on toinen Heikkisen ja Varosten yhteisprojekti. Yhteisiä toimintavuosia kolmikolle tulee täyteen 20 vuotta.

8.7.2021 09.44