Yksin- ja yhteishuoltajien olohuone

Yh-iltojen tarkoitus on toimia vertaistukiryhmänä, jossa yksin- ja yhteishuoltajat voivat tavata toisiaan keskustelun ja joskus teemailtojen merkeissä. Kokoonnumme kerran kuukaudessa kaksi tuntia kerrallaan.

Keskusteluaiheet aikuisilla ovat  olleet voimavaralähtöisiä. Välillä illoissa on käynyt vierailijoita puhumassa eri teemoista. Esim. perheneuvoja, koulukuraattori, asianajaja ja kirjaston satutäti ovat olleet vieraina. Pääsääntöisesti kuitenkin olemme keskustelleet keskenämme. Arjen kokemukset ja niiden jakaminen koetaan tärkeäksi.

Olohuonetoiminta on valtakunnallista ja yhden vanhemman perheiden liiton alla olevaa toimintaa. Useimmilla paikkakunnilla yhdyshenkilö ja tilat toiminnalle löytyvät seurakunnasta. Tervetulleita ovat kaikki halukkaat, niin miehet kuin naiset. Kullakin kerralla on oma aiheensa, joten mukaan voi tulla koska vain eikä ilmoittautua tarvitse.

Illoissa on järjestetty lastenhoito ja pientä purtavaa nyyttärien tapaan. Stressiä ei todellakaan kannata ottaa leipomuksista, vaan vähempikin riittää. Vanhemmat ja lapset ovat eri tiloissa. Lapsilla on kaksi lastenhoitajamummaa, joiden kanssa he voivat leikkiä. Toiminta on maksutonta.

Aika: ti klo 17.30-19.30. Vuonna 2019 kokoontumiset: 29.1., 19.2., 19.3., 16.4., 14.5., 17.9., 22.10. ja 19.11.

Paikka: Pohjan seurakuntakoti, Väinölänkatu 4 B

Järjestäjä: Seinäjoen alueseurakunta

 

Diakoni
Seinäjoen alueseurakunta
Diakonia
Ala-Kuljun katu 1C
60100 Seinäjoki

Mielenterveystyö, perhetyö, näkövammaistyö ja yhteisvastuukeräys. Jouppi – Alakylä – Katajalaakso – Huhtala – Niemistönmaa.


Seijan työvastuisiin kuuluvat yleisen ja yhteisen diakoniatyön lisäksi mielenterveystyö, perhetyö, erityisesti yksinhuoltajien parissa tehtävä työ, näkövammaistyö ja yhteisvastuukeräys. Seijan lähiövastuualue on: Joupin - Alakylän -Katajalaakson -Huhtalan ja Niemistönmaan lähiöissä ja kylillä.