VAPAAEHTOISENA SEURAKUNNASSA

Salla-Mari Toivanen ja Mari Taikina-aho odottavat kesän rippikoululeiriä, jossa he ovat isosina.

Salla-Mari Toivanen ja Mari Taikina-aho odottavat kesän rippikoululeiriä, jossa he ovat isosina.

Rippikoululeiri kuuluu nuorten kesään joko leiriläisenä tai isosena. Peräseinäjoelta kotoisin olevat Salla-Mari Toivanen, 16 ja Mari Taikina-aho, 15, odottavat jo kovasti tulevan kesän rippikoululeirejä Ahonniemessä, jossa he toimivat isosena. Molempien oma rippikoulu viime kesänä oli onnistunut. Mari kävi rippikoululeirin ja Salla-Mari yksityisrippikoulun.

- Tapasimme papin kanssa monta kertaa ja kävimme läpi kristinuskon perusasiat. Se oli mielenkiintoista ja hyödyllistä ja sain kysellä paljon kun olin yksin oppilaana, sanoo Salla-Mari.

Molemmat sanovat, että kristilliset asiat tulivat rippikoulun myötä tutummaksi ja seurakunta läheisemmäksi. Molemmat ilmoittautuivat empimättä isostoimintaan. He toimivat myös kerhonohjaajina.

- Rippikoulusta jäi hyvät muistot. Vieläkin monet rippikoulussa opitut asiat, kuten käskyt, ovat hyvin muistissa, he kertovat.

Joka kolmas rippikoulun käyneestä seinäjokelaisnuorista ilmoittautuu isoseksi. Isostoiminta onkin kirkon suurin vapaaehtoistyön muoto.

Osallistu

Oletko jäänyt juuri eläkkeelle? Ovatko lapset lentäneet pesästä? Kaipaatko sisältöä elämääsi? Olisiko sinulla aikaa? Haluaisitko auttaa?

Seinäjoen seurakunnassa toimii suuri joukko vapaaehtoistyöntekijöitä erilaisissa tehtävissä. Tule rohkeasti mukaan toimintaan, jonka koet omaksesi. Nyt tarvitaan: yhteisvastuukerääjiä, vanhuksille saattoapua sairaalaan tai kauppaan, kolehdinkerääjiä, Tuomasmessu-avustajia, sukankutojia, lähetystyön tukijoita ja tekijöitä, riparimummoja ja -vaareja jne. Lisätietoa voit kysyä alue- ja kappeliseurakunnista työmuotojen vetäjiltä, joiden yhteistiedot löydät tästä.

Lisäksi voit ottaa yhteyttä Ystävän Tupaan, joka on alueseurakunnan vapaaehtoistyön keskus.

Vapaaehtoistyo.fi on vapaaehtoisen auttamistyön nettipalvelu. Palvelussa on haussa vapaaehtoistyöntekijöitä erilaisiin tehtäviin. Voit ilmoittautua mukaan helposti myös netin kautta.

Alueseurakunnassa toimii 9 aluevastuuryhmää, joiden kautta voit päästä suunnittelemaan oman alueesi toimintaa yhdessä seurakunnan työntekijän kanssa. Ryhmiin kaivataan uusia tekijöitä ja ideoita.