Diakoniatoimistot ja yhteyshenkilöt

Diakoniatoimistot palvelevat pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Perustoimeentuloon liittyvissä asioissa auttaa Kansaneläkelaitos - Kela
Perustoimeentuloon liittyvissä ongelmatilanteissa otathan ensisijaisesti yhteyttä Kansaneläkelaitokseen, josta saat palveluohjausta. Vaihtoehtoisesti voit täyttää sähköisen toimeentulohakemuksen osoitteessa: https://www.kela.fi/asiointi. Kela on velvollinen tekemään päätöksen seitsemän arkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä. Mikäli päätös tulee kielteisenä, sen jälkeen avuntarvitsija ottaa yhteyttä Seinäjoen kaupungin aikuissosiaalityöntekijöihin, jotka ovat tavoitettavissa parhaiten maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 9–10 puhelinnumerosta (06) 416 2111.

Seinäjoen keskustan diakoniatoimiston yhteyshenkilöt

Diakoniatoimiston osoite on Ala-Kuljun katu 1 C. Käynti takapihalta. Soita tai varaa aika puhelinnumerosta (06) 418 4902. Sähköpostimme ovat etunimi.sukunimi@evl.fi. Huomioithan, että keskiviikkoisin ja perjantaisin ei ole puhelinpäivystystä.

Ruoka-apupyynnöt: tiistaisin ja torstaisin klo 9–12.00. Puhelinpäivystysringissä oleva diakoniatyöntekijä myöntää teille ajan Ruokapankkiin. Ruokapankista löydät lisää tietoa osoitteesta seinajoenseurakunta.fi/ruokapankki

Muut asiat: Luottamuksellista keskustelua tai taloudellista apua tarvitessasi, soita oman asuinalueesi työntekijälle maanantaisin klo 10.00–12.00, jolloin voit varata ajan pidempää keskustelua varten oman asuinalueesi työntekijältä. 

  Keskusta, Marttila, Pohja ja Uppa -alueiden yhteyshenkilö

  • Mervi Laasanen, puhelin 040 594 3557. Yleinen diakoniatyö, yhteiskunnallinen työ, yksin asuvien miesten parissa tehtävä työ, työttömien ja työnhakijoiden parissa tehtävä työ.

  Alakylä, Katajalaakso, Huhtala, Jouppi, Kultavuori ja Niemistönmaa - alueiden yhteyshenkilö

  • Seija Saari, puhelin 050 570 6273. Yleinen diakoniatyö, mielenterveystyö, näkövammaistyö, diakoninen perhetyö yksin- ja yhteishuoltajien parissa. Yhteisvastuukeräyksen keräysalueiden hallinnointi ja listakeräykseen liittyvät asiat ja käytännöt.

  Kapernaumi, Kivistö ja Kasperi -alueiden yhteyshenkilö

  • Tanja Salo, puhelin 050 570 6152. Kapernaumi, Kivistö, Kasperi. Yleinen diakoniatyö, kuurojen parissa tehtävä työ, kehitysvammatyö, monikulttuurisuustyö.

  Kärki, Pajuluoma, Törnävä, Soukkajoki, Simuna -alueiden yhteyshenkilö

  • Tuomo Salo, puhelin 044 767 0884. Yleinen diakoniatyö, päihdetyö.

  Ikäihmisten yhteyshenkilöt

  • Kirsti Esala, puhelin 044 580 6722. Diakoninen vanhustyö, omaishoitajien kanssa tehtävä työ ja ikäihmisten kauppa-apu. 

  Ystävän tupa

  • Johanna Piuhola, puhelin 050 370 9945. Vapaaehtoistyöstä (Ystävän tupa) vastaava diakoniatyöntekijä, lähimmäis- ja ystäväpalvelun koordinointi, vapaaehtoisten kouluttaminen ja ohjaus, nettiportaalista vastaaminen.

   


  Nurmon diakoniatoimiston yhteyshenkilöt

  Diakoniatoimiston osoite Hyllykallion seurakuntakoti, Opintie 1. Sähköpostimme ovat etunimi.sukunimi@evl.fi. Ajanvarauksella klo 9–15. Ei päivystystä, varaathan ajan etukäteen. Nurmon diakoniatoimiston toimialueet ovat Hyllykallio, Koura ja Ylijoki.
   

  Peräseinäjoen diakoniatoimiston yhteyshenkilö

  Diakoniatoimiston osoite on Peräseinäjoen seurakuntatalo, Kirkkotie 2. Sähköpostimme ovat etunimi.sukunimi@evl.fi. Ajanvarauksella klo 9-15. Ei päivystystä, varaathan ajan etukäteen. 


  Ylistaron diakoniatoimiston yhteyshenkilöt

  Diakoniatoimiston osoite on Markinsalon 2b, 61400 Ylistaro. Sähköpostimme ovat etunimi.sukunimi@evl.fi. Ei päivystystä, varaathan ajan etukäteen. 

  Seinäjoen seurakunta

  Päivystys maanantaisin kello 9–14 ja tiistaista perjantaihin kello 9–12. Lankapuhelinnumero (06) 418 4220.

  Ota yhteyttä

  Diakoniajohtaja
  Seinäjoen alueseurakunta
  Diakonia
  Ala-Kuljun katu 1C
  60100 Seinäjoki