Ruokapankki

Ruokapankki välittää maksutonta ruoka-avustusta tilapäisesti vaikeassa elämäntilanteessa oleville kotitalouksille.

Ruokapankista jaetaan koronavirusepidemian aikana elintarvikkeita tiistaisin ja torstaisin klo 12–16 porrastetusti. Yksi hakija / ruokakunta kerrallaan. Ruokapankkiin oikeuttavan päätöksen saamisen edellytyksenä on aina ensiksi asiointi diakoniatyöntekijän kanssa.

Virusepidemian aikana oikeus saada elintarviketukea myönnetään ainoastaan puhelinkeskustelussa tehtävänä päätöksenä. Yhteydenotot puhelimitse oman asuma-alueesi diakoniatyöntekijään arkisin: maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Diakoniatoimistojen yhteystiedot >>

Ruokapankki on kiinni:
helatorstaina 21.5.2020 ja kesällä 6.7-12.8.2020.

Lahjoituksiin liittyvät yhteydenotot: Ruoka-avun koordinaattori Marika Dahl, p. 050 385 0444.

Lue alla olevat ohjeet ja käytännöt tarkasti.

 

Ruokapankin uusi tunnus, jossa viisi tyyliteltyä leipää ja kaksi kalaa ympyrän sisällä.

Ruokapankkiseteliin liittyvät käytännöt

Ruokakassiin oikeuttava seteli on mahdollista hakea diakoniatoimistosta, mikäli taloudellinen tilanne on erityisen vaikea eikä Kelan perustoimeentulotuki tai kaupungin sosiaalitoimen myöntämä toimeentulotuen lisäosat riitä.

Ruokapankkisetelin saamisen edellytyksenä on aina ensiksi keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa. Diakoniatyöntekijän kanssa kartoitetaan  apuahakevan ihmisen/perheen elämäntilanne ja harkinnanvaraisesti tarvittaessa myönnetään avustus. Avunhakijan taloudellisen tilanteen kirjaamista varten on mukana oltava tiedot/päätös mahdollisen toimeentulotuen, sairaseläkkeen, kela-päivärahan tai vastaavan etuuden maksamisesta. Opiskelijoilla on oltava mukana todistus opiskelupaikasta.

Ruokapankkiseteli ja ruokakassi on haettava aina henkilökohtaisesti. Ystävä, luotettu henkilö tai tukihenkilö voi kirjallista lupaa vastaan hakea puolesta setelin ja ruokakassin sairastapauksissa. Ruokakasseja ei viedä kenellekään diakoniatyöntekijöiden toimesta.

Kappeliseurakuntien alueilla asuvat ihmiset keskustelevat ruoka-avusta ja muusta taloudellisesta avusta alueensa diakoniatyöntekijöiden kanssa.

Kuka voi kuulua Ruokapankin avustuksen piiriin?

Ruokapankin avustuksia voivat saada lapsiperheet, joiden perustoimeentulo ei ole riittävä sekä eri syistä taloudellisiin vaikeuksiin joutuneet. Myös yksinasuvat peruspäivärahalla elävät henkilöt voivat tarvittaessa saada ruokakassin.

Mitä ruokakassi pitää sisällään?

Esimerkki ruokakassin sisällöstä:

  • jauhelihaa
  • pinaattilettuja
  • makkaraa
  • leikkelettä
  • kananmunia
  • jugurttia/rahkoja
  • leipää
  • mahdollisesti muita lahjoitettuja tuotteita, joiden määrä ja koko vaihtelee

Huomaathan, että ruokakassin sisältö vaihtelee riippuen lahjoitetuista tuotteista. Huomioimme ruokavaliot mahdollisuuksien mukaan, joten kerrothan niistä setelin myönnön yhteydessä.


Haluatko lahjoittaa tuotteita?

Jos sinulla on mahdollisuus auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia lähimmäisiämme, ota yhteyttä Ruokapankkiin, puh. 050 385 0444 tai Otto Savolaiseen (yhteystiedot alla).

Ruokapankki toimii Seinäjoen ev.lut. seurakunnan diakoniatyön alaisena ja on yksi diakonisen auttaminen muoto. Lisätietoa www.kirkkopalvelut.fi.


Ruokapankkikeräys

Ruokapankin joulukeräys järjestetään joka vuosi lokakuusta joulukuun loppuun. Joulukeräyksen ansiosta saamme antaa sadoille perheille palasen perinteistä joulua ruoka-avun muodossa. Mikäli kuitenkin haluat tukea Ruokapankin toimintaa, niin tilille voi tallettaa haluamasi lahjoitussumman. Talletukset käytetään Ruokapankin kautta elintarvikkeiden ostamiseen.

FI13 5419 0110 0009 36 (EPOP)
Maksun saaja: Seinäjoen seurakunta/Ruokapankki 
viestiksi "lahjoitus Ruokapankille"


Kiitos, kun välität lähimmäisistämme!

Keräyslupa: RA/2019/763. Voimassa 25.9.2019-31.12.2020.

Lue lisää täältä >>

Otto Savolainen
Diakoniajohtaja
Seinäjoen alueseurakunta
Diakonia
Ala-Kuljun katu 1C
60100 Seinäjoki

 

Ruokapankissa on jaossa myös EU:n tukemaa ruoka-apua. Tämä pitää sisällään erilaisia kuivaelintarvikkeita.