Lähetystyö

Kirkko rohkaisee välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta. Tätä tehtävää lähetystyö tekee eri puolilla maailmaa. Ulkomailla tapahtuvassa lähetystyössä Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat toimivat yhteistyössä Kirkon lähetysjärjestöjen kanssa. Toimintaa koordinoi Kirkon lähetystyön keskus. 

Kuinka lähetystyötä voi tukea?

Lähetystyötä voi tukea lahjoittamalla suoraan järjestöille tai hankkimalla itselleen kummilapsen. Lue lisää siitä, kuinka voit tukea lähetystyötä sivulta seinajoenseurakunta.fi/osallistu/auta ja lahjoita.

Lähetystyötä voi tukea myös: 

  • Osallistumalla seurakunnan äitien- ja isänpäivä lounaisiin, joiden tuotto menee nimikkolähettien ja -kohteiden työn tukemiseen. 
  • Osallistumalla kauneimpiin joululauluihin ja lahjoittamalla kolehtiin, jonka tuotto menee lähetystyön hyväksi. 
  • Lahjoittamalla lähetystyön lipaskeräykseen tai ilmoittautumalla lipaskerääjäksi.
  • Tekemällä käsitöitä Lähetyssopen myymälään. Tutustu käsityöryhmiimme seinajoenseurakunta.fi/tulemukaan/käsityöt
  • Sytyttämällä kirkon lähetyskynttelikköön kynttilän ja rukoilla lähetystyön puolesta.

Lähetystyö Seinäjoen seurakunnassa

Lähetystyön tukena Seinäjoen seurakunnassa ovat lähetystoimikunnat, jonka jäsenet osallistuvat aktiivisesti lähetystyön hyväksi järjestettävien tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Lähetystoimikunnan jäsenet valitaan seurakuntavaalien yhteydessä. Lähetystyön hyväksi Seinäjoen seurakunnassa järjestetään lounaita, myyjäisiä ja kauneimmat joululaulut. Myös jumalanpalveluksissa kerättävä kolehti kerätään usein lähetystyön hyväksi. Lisäksi Seinäjoella toimii Lähetyssoppi-myymälä ja kesäisin Lakeuden Ristin kirkon aulassa Mission Cafe, joiden tuotot kohdistetaan lähetystyölle. 

Seinäjoen seurakunnan nimikkolähetit

Seinäjoen seurakunnalla on nimikkolähettejä Venäjällä, Virossa, Nepalissa, Japanissa, Bangladeshissa ja Intiassa, sekä Keniassa, Namibiassa, Botswanassa ja Etiopiassa. Nimikkosopimuksissa seurakunta sitoutuu tukemaan nimikkotyötä hengellisesti ja taloudellisesti. Nimikkotyön sopimukset ovat määräaikaisia ja niiden voimassaolosta huolehtivat molemmat sopijapuolet, seurakunta ja lähetysjärjestö. Seurakuntalaisilla on mahdollisuus liittyä nimikkolähettien ystävä- ja kannatusrenkaaseen.

YouTube-video

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri
Seinäjoen alueseurakunta
Lähetys
Kalevankatu 12 B
60100 Seinäjoki