Sururyhmä aikuisille

Sururyhmät on tarkoitettu niille, jotka kantavat surua läheisen ihmisen kuoleman vuoksi. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan ja käymään läpi menetykseen ja suruun liittyviä asioita ja tunteita. Niissä voi luottamuksella keskustella ja kuunnella, jakaa ajatuksiaan tai olla vain hiljaa. Sururyhmän kokoontuessa on alkuhartaus ja päätteeksi myös pieni hartaus tai iltavirsi. Sururyhmään osallistumisesta pyydetään ennakkoilmoittautumista ryhmän vetäjille. Toivomus on, että osallistujat olisivat mukana jo heti ensimmäisestä kokoontumisesta lähtien, sillä toisen kokoontumiskerran jälkeen ei yleensä enää oteta uusia mukaan. Sururyhmät ovat maksuttomia ja avoimia kaikilta alueilta tuleville.


Seinäjoki

Ilmoittaudu 21.2. mennessä kirkkoherranvirastoon, p. 044 751 0196 tai Mervi Laasanen, p. 040 594 3557. Lisätietoja antaa mervi.laasanen(at)evl.fi tai anna.saaristo(at)evl.fi.

Sururyhmä kokoontuu joka toinen torstaisi 5.3. alkaen kello 13.30. Ryhmää ohjaavat pastori Anna Saaristo ja diakoni Mervi Laasanen. Kevään aikana kokoontumiskertoja on kuusi. Ryhmään otetaan 8 henkilöä.

Sururyhmien aikatauluja ja kokoonpanoja voidaan suunnitella ilmoittautuneiden ikä ja toiveet huomioiden. Esimerkiksi eläkeläisistä koostuvassa sururyhmässä voidaan kokoontumisajaksi suunnitella päiväaikaa tai nuorille voidaan perustaa oma sururyhmä.

Sururyhmiin on jatkuva ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon numeroon (06) 418 4901. Sururyhmien tarkemmista kokoontumisajoista tiedotetaan ilmoittautuneille.


Peräseinäjoki

Sururyhmä kokoontuu Nuorisotila Kopilla yhteensä 5–6 kertaa noin kahden viikon välein. Ryhmän vetäjinä toimivat Irja Hietala ja Tarja Niemi. Lähiomaisensa menettäneelle lähetetään kutsukirje pyhäinpäivän kirkkoiltaan ja samassa yhteydessä tiedotetaan seurakunnan sururyhmistä. Ilmoittautuminen sururyhmään Irja Hietalalle, puh. 040 753 3268 tai Tarja Niemelle, puh. 040 547 8918. Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi.


Nurmo

Sururyhmä kokoontuu Hyllykallion seurakuntakodilla. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa kaudessa ja vetäjinä toimivat pappi ja diakoniatyöntekijä. Lisätietoja Katja Kankaanpäältä, puh. 050 369 1750, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi.


Ylistaro

Ilmoittaudu 19.3. mennessä p. 044 580 6727 tai annu.muukari@evl.fi. Ylistaron kappeliseurakunta sururyhmä alkaa 26.3. Ohjaajina toimivat diakoniatyöntekijä Annu Muukari ja pappi Jarmo Happonen.

Sururyhmä järjestetään keväisin kerran vuodessa. Sururyhmä alkaa maaliskuussa ja kokoontumiskertoja on yhteensä viisi.


Järjestäjä: Nurmon kappeliseurakunta, Peräseinäjoen kappeliseurakunta, Seinäjoen alueseurakunta, Ylistaron kappeliseurakunta

Kappalainen
Peräseinäjoen kappeliseurakunta
Papit Nuoret
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki
Vastaava diakoniatyöntekijä
Nurmon kappeliseurakunta
Diakonia
Opintie 1
60510 Hyllykallio

Nurmon kappeliseurakunta, vastuualueena: perhetyö, mielenterveystyö, päihdetyö.

Diakoniatyöntekijä
Nurmon kappeliseurakunta
Diakonia
Opintie 1
60510 Hyllykallio

Nurmon kappeliseurakunta, vastuualueena: taloudellinen avustaminen, kehitysvammaistyö, näkövammaiset, kuulovammaiset.

Diakoni
Peräseinäjoen kappeliseurakunta
Diakonia
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki
Seurakuntapastori
Seinäjoen alueseurakunta
Papit
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki

Diakonian pappi ja aluevastuuryhmien yhteyshenkilö

Diakoni
Ylistaron kappeliseurakunta
Diakonia
Markinsalontie 2 B
61400 Ylistaro