Sururyhmä (aikuiset)

Sururyhmät on tarkoitettu niille, jotka kantavat surua läheisen ihmisen kuoleman vuoksi. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan ja käymään läpi menetykseen ja suruun liittyviä asioita ja tunteita. Niissä voi luottamuksella keskustella ja kuunnella, jakaa ajatuksiaan tai olla vain hiljaa. Sururyhmän kokoontuessa on alkuhartaus ja päätteeksi myös pieni hartaus tai iltavirsi.

Sururyhmään osallistumisesta pyydetään ennakkoilmoittautumista ryhmän vetäjille. Toivomus on, että osallistujat olisivat mukana jo heti ensimmäisestä kokoontumisesta lähtien, sillä toisen kokoontumiskerran jälkeen ei yleensä enää oteta uusia mukaan.

Sururyhmät ovat maksuttomia ja avoimia kaikilta alueilta tuleville.


Seinäjoen alueseurakunta

Alueseurakunnan sururyhmät alkavat syksyisin (lokakuu) ja keväisin (maaliskuu), kun ilmoittautuneita on tarpeeksi, 5–6 henkilöä. Sururyhmät kokoontuvat yleensä 6–7 kertaa, puolitoista tuntia kerrallaan, joka toinen viikko. Ryhmällä on kaksi vetäjää, useimmiten seurakunnan pappi ja diakoniatyöntekijä tai muu seurakunnan työntekijä tai koulutettu vapaaehtoinen.

Sururyhmien aikatauluja ja kokoonpanoja voidaan suunnitella ilmoittautuneiden ikä ja toiveet huomioiden. Esimerkiksi eläkeläisistä koostuvassa sururyhmässä voidaan kokoontumisajaksi suunnitella päiväaikaa tai nuorille voidaan perustaa oma sururyhmä.

Sururyhmiin on jatkuva ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon numeroon (06) 418 4901. Sururyhmien tarkemmista kokoontumisajoista tiedotetaan ilmoittautuneille.


Peräseinäjoen kappeliseurakunta

Sururyhmä on tarkoitettu aikuisille lähiomaisensa tai läheisensä menneen vuoden aikana menettäneille. Sururyhmä alkaa marraskuussa ja kokoontuu Nuorisotila Kopilla yhteensä 5–6 kertaa noin kahden viikon välein. Ryhmän vetäjinä toimivat Irja Hietala ja Tarja Niemi.

Lähiomaisensa menettäneelle lähetetään kutsukirje pyhäinpäivän kirkkoiltaan ja samassa yhteydessä tiedotetaan seurakunnan sururyhmistä. Ilmoittautuminen sururyhmään Irja Hietalalle, puh. 040 753 3268 tai Tarja Niemelle, puh. 040 547 8918. Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi.


Nurmon kappeliseurakunta

Sinulle, joka olet menettänyt läheisesi: Nurmon kappeliseurakunnan sururyhmä kokoontuu Hyllykallion seurakuntakodilla. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa kaudessa ja vetäjinä toimivat pappi ja diakoniatyöntekijä. Lisätietoja Katja Kankaanpäältä, puh. 050 369 1750, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi.

Keväällä 2020 Hyllykallion seurakuntakodilla kokoontuu sururyhmä, jonka vetäjinä toimivat pastori Tapio Hirvilammi ja diakoniatyöntekijä Helena Nahkuri. Sururyhmään ilmoittautuminen 31.1.2020 mennessä, puh. 050 567 4422. Sururyhmä on tarkoitettu niille, jotka kantavat surua läheisen ihmisen kuoleman vuoksi. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan ja käymään läpi menetykseen ja suruun liittyviä asioita ja tunteita.


Ylistaron kappeliseurakunta

Ylistaron kappeliseurakunta järjestää vuodessa yhden surupiirin, joka kokoontuu keväisin (maalis-huhtikuu). Surupiiri alkaa maaliskuussa ja kokoontumiskertoja on yhteensä viisi. Surupiiriä vetävät pappi Jarmo Happonen ja  diakoni Annu Muukari. Lisätietoja Annu Muukarilta, puh. 044 580 6727. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi.


Järjestäjä: Nurmon kappeliseurakunta, Peräseinäjoen kappeliseurakunta, Seinäjoen alueseurakunta, Ylistaron kappeliseurakunta

Kappalainen
Peräseinäjoen kappeliseurakunta
Papit Nuoret
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki
Vastaava diakoniatyöntekijä
Nurmon kappeliseurakunta
Diakonia
Opintie 1
60510 Hyllykallio

Nurmon kappeliseurakunta, vastuualueena: perhetyö, mielenterveystyö, päihdetyö.

Diakoniatyöntekijä
Nurmon kappeliseurakunta
Diakonia
Opintie 1
60510 Hyllykallio

Nurmon kappeliseurakunta, vastuualueena: taloudellinen avustaminen, kehitysvammaistyö, näkövammaiset, kuulovammaiset.

Diakoni
Peräseinäjoen kappeliseurakunta
Diakonia
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki
Seurakuntapastori
Seinäjoen alueseurakunta
Papit
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki

Diakonian pappi ja aluevastuuryhmien yhteyshenkilö

Diakoni
Ylistaron kappeliseurakunta
Diakonia
Markinsalontie 2 B
61400 Ylistaro