Ystävyysseurakunnat

Ystävyysseurakuntatyö on seurakuntien välistä, tasa-arvoista ja yhdessä suunniteltua vuorovaikutteista toimintaa. Jaamme ystävyysseurakuntien kanssa kokemuksia ja käytäntöjä, sekä tutustumme toistemme seurakuntatyöhön. 

Seinäjoen seurakunnan ystävyysseurakunnat ovat Sopron Unkarissa, Schweinfurt Saksassa ja Hietamäki Inkerinmaalla Venäjällä. Seurakuntien keskinäistä toimintaa ohjaa määräaikainen sopimus, jota tarkistetaan 5 vuoden välein. 

Ystävyysseurakuntien työhön voit tutustua osoitteessa evl.fi/ystävyysseurakunnat

Sopron

Sopron on yksi pitkäaikaisimmista Seinäjoen ystävyysseurakunnista. Sopron on Seinäjoen kokoinen kaupunki ja se sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Wienistä, Itävallan rajan tuntumassa.  Viimeisin sopimus on allekirjoitettu vuonna 2019. Vuodesta 2012 alkaen vierailut ja yhteydenpito seurakuntiemme välillä on ollut ensisijaisesti nuorisotyöpainoitteista.  Nuorten ryhmä on tehnyt matkan Soproniin kahden vuoden välein. Sopronista nuorten ryhmä on vieraillut Seinäjoella kaksi kertaa osallistuen samalla myös Partaharjun suurleirille yhdessä seinäjokisten nuorten kanssa. 

Schweinfurt 

Schweinfurt on ollut Seinäjoen ystävyysseurakunta pitkän ajan. Yhteistyö on syntynyt alun perin Seinäjoen kaupungin solmittua ystävyyskaupunkisopimuksen Schweinfurtin kanssa. Viimeisin sopimus Schweinfurtin kanssa on allekirjoitettu vuonna 2017. Uutta sopimusta tarkastellaan parhaillaan. Viimeisin seurakuntavierailu Schweinfurtiin on toteutunut vuonna 2019. 

Hietamäki, Inkerintyö 

Seinäjoen seurakunta on yksi avun antajana Inkerin kirkkoon kuuluvan Hietamäen  seurakunnan tukemisessa. Yhteistyö alkoi 1990-luvulla ja Hietamäkeen suuntautui useita avustus- ja talkoomatkoja. Suurin ja näkyvin talkootyön tuotos on 1995 rakennettu kirkko. Kirkko oli aluksi parakeista koottu rakennus, johon sitten rakennettiin kirkontorni kelloineen. Avustus- ja hoitomatkoja  tehdään kaksi kertaa vuodessa.  Hietamäestä on myös tehty vastavierailuja Seinäjoelle. Kerran vuodessa on pyritty järjestämään seurakuntamatka Hietamäkeen ja  Pietariin. Inkerityössä toimii aktiivisia vapaaehtoisia keräten varoja Hietamäelle.  

Ota yhteyttä

Nuorisotyönjohtaja
Seinäjoen seurakunta
Kalevankatu 12 B
60100 Seinäjoki
Diakoni
Seinäjoen alueseurakunta
Kalevankatu 12 b
60100 Seinäjoki