Käsityöt

Tue lähetystyötä aloittamalla harrastus käsityön parissa. Käsitöitä lähetetään suoraan tarvitseville tai myydään Seinäjoen seurakunnan Lähetyssoppi-myymälässä, jonka tuotto kohdistetaan lähetystyölle. Voit myös lahjoittaa itse tekemiäsi käsitöitä Lähetystyöhön. Käsityöryhmät ovat vapaaehtoisten järjestämää toimintaa Seinäjoen seurakunnassa.

Käsityöryhmät Seinäjoen seurakunnassa

Puutyöryhmä Seinäjoella

Seurakunnan puutyöryhmä kokoontuu torstaina 8.9. kello 17 alkaen Seinäjoen toimintakeskuksen verstastiloissa osoitteessa Toritaival 4. Toiminta on tauolla viikon 42, mutta jatkuu joka viikkoisena aina 15.12. saakka. Puutyöpiirin toiminnan pääpaino on myyntiesineiden valmistaminen seurakunnan Lähetyssopelle ja muiden työalojen tarpeisiin, mutta myös omia projekteja voi piirissä toisinaan tehdä. Osallistujien olisi hyvä ottaa mukaan omat kuulosuojaimet, suojalasit, sekä hengityssuojain. Ryhmään ilmoittautuminen ja lisätiedot suoraan Esa Latvalalle numeroon 040 676 1669.

Käsityöpaja Seinäjoella

Käsityöpaja kokoontuu kerran kuussa Seinäjoella Kismuksessa osoitteessa Kalevankatu 12 B. Käsityöpajassa opitaan uusi käsityötaito joka kerta. Käsityöpajaan voi tulla tekemään myös omia käsitöitä tai tehdä käsitöitä Lähetystyön hyväksi omilla tarvikkeilla. Ei ennakkoilmoittautumista.

Käsityökamari Nurmossa

Käsityökamari kokoontuuHyllykallion seurakuntakodin Olotilassa. Käsityökamariin voi tulla oman aikataulun mukaan. Käsityökamarissa voi tehdä omia käsitöitä tai tehdä käsitöitä lähetystyön hyväksi tarjolla olevista langoista ja malleista. Ota mukaan omat tarvikkeet tai tee diakoniatyön langoista myyntituotteita.

Sukka- ja nuttupiiri Nurmossa

Nurmossa Ylijoen kylätalolla kokoontuu sukka- ja nuttupiiri perjantaisin kello 12–15. Piirissä kokoonnutaan käsitöiden kanssa kahvipöydän ääreen keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Sukka- ja nuttupiirin valmistamia käsitöitä voi ostaa Nurmon Olotilalta, tuotto ohjataan diakonia- ja lähetystyön tukemiseen.

Käsityökahvila Peräseinäjoella

Käsityökahvila kokoontuu  Peräseinäjoen seurakuntatalolla. Käsityökahvilassa voi tehdä omia käsitöitä tai tehdä käsitöitä Lähetystyön hyväksi tarjolla olevista langoista ja malleista. Paikalle voi kahvilaan voi tulla myös juttelemaan ystävien kanssa kahvikupin ääreen. Halutessasi voit lahjoittaa kahvirahan Lähetystyön hyväksi. Käsitöiden teon ja kahvittelun lomassa vietetään usein hartaustuokio ja pidetään taukojumppa.

Pipopiiri Ylistarossa

Pipopiiri kokoontuu kerran kuussa Ylistaron seurakuntatalon tiloissa. Pipopiirissa neulotaan nuttuja, myssyjä ja peittoja Tansaniaan. Ylistaron kappeliseurakunnan entinen nimikkolähetti Leena Pasanen asuu edelleen Tansaniassa osan vuodesta ja tekee siellä vapaaehtoistyötä. Käsitöitä lähetetään 4–5 kertaa vuodessa Ilembulan sairaalaan, jossa Leena jakaa käsityöt sairaalan keskosille ja muille tarvitseville. Piiriläiset maksavat pakettien postittamisen yhteisestä kolehtikassasta.