Sairaalasielunhoito

"Meidän sairaalan kirkko"

Seinäjoen seurakunta ylläpitää yhdessä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen seurakuntien kanssa sairaalasielunhoidon toimintaa.

Sairaalasielunhoito

Seinäjoen seurakunta ylläpitää yhdessä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen seurakuntien kanssa sairaalasielunhoidon toimintaa.

Sairaalasielunhoidon tehtävänä on kristillisen, kokonaisvaltaisen ihmiskäsityksen pohjalta nouseva ihmisen henkinen ja hengellinen auttaminen, erityisesti sairauden synnyttämissä elämänkriiseissä. Tämä tapahtuu seurakuntien ylläpitämänä sairaalasielunhoidon toimintana potilaan ja asiakkaan ehdoilla liittyen kunnalliseen sairaanhoidon ja terveydenhuollon organisaatioon.

Toimialue

Etelä-Pohjanmaalla sairaalasielunhoito toimii sairaanhoitopiirin toimialueella, Kivipuron sairas- ja kuntoutuskodissa sekä Härmän kuntokeskuksessa ja palvelukoti Pihapihlajassa. Sairaalasielunhoito toteuttaa tehtäväänsä yhteistyössä sekä sairaanhoitopiirin laitos- ja avohoidon organisaation, että paikallisseurakuntien kanssa.

Sinun kanssasi

Sairaalapappi työskentelee potilaiden, heidän läheistensä ja henkilökunnan sielunhoitajana.

Sielunhoidossa pyritään auttamaan henkisessä ja hengellisessä hädässä. Parhaimmillaan sielunhoidossa toteutuu se, että kirkko ja kristillinen usko tuntuvat sairaudenkin aikana turvallisena sylinä. Sielunhoitoa kannattelee luottamus siihen, että Jumalan hyvyys, ihmisrakkaus ja anteeksiantamus toteutuvat tässä maailmassa.

Sielunhoidossa pidetään ohjenuorana Kristuksen antamaa tehtävä: "Minä olin sairas ja te kävitte minua katsomassa." - Matt. 25:36

Toinen Raamatun lupaus johon nojataan sairauden keskellä on "Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään." - Matt. 18:20

Sielunhoitaja kunnioittaa erilaisia uskonnollisia vakaumuksia ja sairaalan muun hoidon tapoja ja käytäntöjä.

Sairaalasielunhoitajilla on teologinen peruskoulutus ja he ovat saaneet tehtäväänsä asiaankuuluvan erikoiskoulutuksen. He ovat käytettävissä henkilökohtaisia keskusteluja varten sekä sairaalassa, että avohoidossa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja tapahtuvat potilaan ja asiakkaan ehdoilla.

Ota yhteyttä

Yhteyden sairaalapappeihin saa sairaalan keskuksen kautta (06) 415 4111. Iltaisin ja viikonloppuisin varalla olevan sairaalapapin tavoittaa numerosta 050 5585 163 tai sairaalan sisäisestä puhelimesta soitettaessa 2006.

Sairaalapappien esite

(ladattavissa PDF-muodossa tästä >>)

 

Sairaalapastori
(06) 4154 705
Hanneksenrinne 7, 2. krs, E-osa
60220 Seinäjoki

Päätoimialueena keskussairaala ja avohoito.

Sairaalapastori
Huhtalantie 53
60220 Seinäjoki

Päätoimialueena keskussairaalan psykiatriset osastot.

Johtava sairaalapastori
(06) 415 4277
Hanneksenrinne 7, 2. krs, E-osa
60220 Seinäjoki

Päätoimialueena keskussairaala ja avohoito.