Ilmoittautumisohjeet rippikouluun

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti 10.–25.9.2020 Seinäjoen seurakunnan nettisivuilla osoitteessa seinajoenseurakunta.fi/rippikoulut. Viikolla 40 saat sähköpostitse/tekstiviestitse tiedon, mihin rippikouluryhmään olet päässyt.

Tutustu huolellisesti rippikoulutarjontaan huoltajasi kanssa ja valitse 4 samanarvoista ryhmävaihtoehtoa. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen sähköinen järjestelmämme sijoittaa rippikoululaiset omiin ryhmiinsä. Ryhmäjako ei siis tapahdu ilmoittautumisjärjestyksessä. Koko seurakunnan alueella on lähes 700 rippikouluikäistä, joten valitettavasti kaikki halukkaat eivät välttämättä mahdu samaan ryhmään. Yhden leirimuotoisen riparin maksimikoko on 25 henkilöä. 

Rippikouluryhmien valinta

Usein alku- ja keskikesän leirit ovat olleet kaikkein ruuhkaisimpia. Tämän vuoksi voit valita ajallisesti päällekkäin olevista ryhmistä vain yhden vaihtoehdon. Valintaryhmät on jaettu siten, että punaisella korostetuista leireistä voit valita yhden sopivan ja sinisellä yhden. Kaikki muut ryhmät ovat vapaasti valittavissa ja niistä voit valita vaikka kaikki neljä pakollista vaihtoehtoa. 

Jos sinulla on hyvin perusteltu syy, miksi sinun pitäisi päästä tiettyyn ryhmään, kirjoita asiasta ilmoittautumislomakkeella kohtaan ”Lisätietoja /perustelut”. Samaan kohtaan voit kirjoittaa maininnan, jos saman valintaryhmän leireistä käy sekä A- että B-vaihtoehto. 

Rippikouluryhmän vaihtaminen

Mikäli rippikouluryhmäsi osoittautuu ryhmäjaon jälkeen mahdottoman epäsopivaksi, ota yhteyttä. Rippikoulujen vaihtomahdollisuutta tarjotaan keskiviikkona 7.10.2020 klo 16–19 välisenä aikana. Voit tulla henkilökohtaisesti käymään Seinäjoen seurakuntakeskuksen alasalissa osoitteessa Koulukatu 24, tai esteen sattuessa soittaa silloin rippikoulupastori Anna Merivirralle numeroon 040 688 1621.

Jos haluat käydä rippikoulusi vasta seuraavana vuonna, ilmoittaudu silti ja valitse kohta ”Käyn rippikouluni vuonna 2022”. Näin sinulle lähetetään rippikouluesite myös tulevana vuonna.

Entä jos käyn rippikouluni muualla?

Jos aiot käydä esimerkiksi urheilurippikoulun tai jonkin kristillisen järjestön järjestämän riparin, tulee sinun suorittaa talvikauden aikana kotiseurakuntayhteysjakso omassa kotiseurakunnassasi. Tämän vuoksi sinun täytyy ilmoittautua kahteen eri paikkaan eli suoraan tämän riparin järjestäjälle ja myös Seinäjoen seurakunnan sähköisen rippikouluilmoittautumisen kautta. Huomaathan, että nämä eivät ole yhteydessä keskenään.

Kotiseurakuntayhteyden suorittamisesta saat lisätietoa muualla rippikoulunsa käyvien nuorten ja heidän vanhempiensa yhteisessä infoillassa Seinäjoen seurakuntakeskuksen alasalissa osoitteessa Koulukatu 24 keskiviikkona 21.10.2020 kello 18.

Kun teet rippikouluilmoittautumisen Seinäjoen seurakuntaan, valitse seuraavat ryhmävaihtoehdot: 1. Käyn rippikouluni muualla 1, 2, 3, 4. Näin sinut sijoitetaan automaattisesti muualla käyvien ryhmään.  

Jos rippikouluilmoittautuminen toivomassasi paikassa ei ole vielä käynnistynyt ja et ole varma pääsetkö muualle rippikouluun, voit tarvittaessa ilmoittautua myös Seinäjoen ripareille ja perua ilmoittautumisen heti kun paikkasi muualla varmistuu. Näin et jää täysin ilman riparipaikkaa.

Ilmoittautumislomakkeen täyttäminen

 1. Täytä ilmoittautujan ja huoltajan tiedot huolella ja seuraa ohjeita. Täyttämiäsi tietoja säilytetään henkilötietosuojalain mukaisesti seurakunnan tietokannassa ja käytetään esim. jos ilmoittautujalle ja/tai huoltajalle lähetetään postia, sähköpostia tai tekstiviestejä. Tarkista erityisesti puhelinnumero ja sähköpostiosoite tietoja täyttäessäsi. 

  Valitse vähintään 4 sopivaa rippikoulua. Päällekkäisten ajankohtien vuoksi voit valita seuraavista valintaryhmistä vain yhden leirivaihtoehdon. Valintaryhmä 1: H2a,  H2b, H3, L1 tai L2. Valintaryhmä 2: H4, H5, H6a, H6b, L3 tai L4. Muutoin ryhmät ovat vapaasti valittavissa. 
   
 2. Paina Lähetä-painiketta. Voit myös esikatsella lomaketta ennen lähettämistä. Vahvistus ilmoittautumisesta lähetetään ilmoittautumisen onnistuttua rippikoululaisen omaan ja huoltajan sähköpostiosoitteisiin. Huom! Kahta kertaa ei voi ilmoittautua! Sähköiseen ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä rippikoulupastori Anna Merivirtaan, p. 040 688 1621.
   
 3. Ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen saat vahvistusviestin mukana kaverikoodin, minkä voit antaa yhdelle kaverillesi jos haluatte päästä samaan rippikouluryhmään. Tämän avulla järjestelmä osaa sijoittaa teidät automaattisesti samalle leirille. 

Kaverikoodin käyttö 

 1. Jos olet saanut jo ilmoittautuneelta kaveriltasi kaverikoodin, syötä numerosarja lomakkeella kohtaan ”Kaverikoodi” ja klikkaa hae. Tämä toiminto luo sinun ilmoittautumislomakkeellesi samat leirivalinnat kuin kaverillasikin, ja sijoittaa teidät näiden perusteella samaan ripariryhmään. Kaverikoodin käyttämisen jälkeen älä muuta leirivalintoja. 
   
 2. Kaverikoodin käyttämisen jälkeen täytä ilmoittautumislomakkeen muut tiedot huolellisesti. 
   
 3. Lähetä ilmoittautuminen. Koska olet jo käyttänyt kaveriltasi saamasi koodin, et saa varausvahvistuksessa enää uutta koodia itsellesi. Kaverikoodia voi siis käyttää vain yhden kerran. 
   
 4. Jos toivot pääseväsi vielä jonkun kolmannen tai neljännen kaverin kanssa samalle riparille, kirjoita heidän nimensä ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kenttään. Huomioithan, että nämä ovat toiveita, emme valitettavasti voi taata, että myös kaikkien muiden kavereiden kanssa mahtuu samaan ryhmään. Muistathan myös, että rippikoulussa usein parasta on uusiin ihmisiin tutustuminen.

Rippikouluihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Seurakuntapastori
Seinäjoen alueseurakunta
Ala-Kuljunkatu 1 A
60100 Seinäjoki
Nuorisotyön johtaja
Seinäjoen seurakunta
Kalevankatu 12 B
60100 Seinäjoki