Ruokapankki

Ruokapankki välittää maksutonta ruoka-avustusta tilapäisesti vaikeassa elämäntilanteessa oleville kotitalouksille.

Ruokapankki on auki tiistaisin klo 15.30 - 16.30 ja torstaisin klo 13.30-14.30 ja toimii Ystävän tuvalla.

Ruokapankki ja Ystävän tupa ovat nyt myös Facebookissa, Ystävän tupa / Ruokapankki Seinäjoki -sivua tykkäämällä saat ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista ja mahdollisista muutoksista.

Huom!  Ruokapankkisetelin saamisen edellytys on aina ensiksi asiointi diakoniatoimistossa diakoniatyöntekijän luona.

Ruokapankkijaot jatkuvat normaalisti koko kevätkauden 11.1.2018 eteenpäin. Poikkeuksena Pääsiaisjaon jälkeiset to 29.3. sekä seuraavan viikon ti 3.4. Ruokapankki on kiinni myös vapunpäivänä 1.5. sekä helatorstaina 10.5.. Hävikkiruokaa on jaossa jokaisena normaalina jakopäivänä, omat kannelliset rasiat mukaan!

Ruokapankin pääsiäisjako on tiistaina 27.3.2018 klo 14-17. Pääsiäisseteli on noudettavissa 1.3.-22.3. diakoniatoimistosta. Tämän jälkeen seteliä ei ole enää mahdollista saada, sillä suurien tilausmäärien vuoksi tilaukset on vahvistettava ajoissa.

Ruokapankin juhannusjako on tiistaina 19.6.2018 klo 14-17. Juhannusseteli on noudettavissa 15.5.-14.6. diakoniatoimistosta. Suurien tilausmäärien vuoksi tilaukset on vahvistettava etukäteen.

Ruokapankki on suljettuna koko kesän juhannusjaosta eteenpäin. Syksyn ensimmäinen jako on tiistaina 14.8.2018. Syksyllä 2018 torstaina 13.9. Ruokapankki on suljettuna koko seurakunnan tyhy-päivän vuoksi. Vuoden viimeinen normaali jakopäivä on 4.12.2018. Joulujaot ovat keskiviikkona 19.12. ja torstaina 20.12.2018. Joulusetelin kirjoittaminen päättyy 13.12.2018.

Huom! Isoissa jaoissa ei ole lainkaan hävikkiruokaa jaossa.

Lue alla olevat ohjeet ja käytännöt tarkasti.

Ruokapankkiseteliin liittyvät käytännöt

Ruokakassiin oikeuttava seteli on mahdollista hakea diakoniatoimistosta, mikäli taloudellinen tilanne on erityisen vaikea eikä Kelan perustoimeentulotuki tai kaupungin sosiaalitoimen myöntämä toimeentulotuen lisäosat riitä.

Ruokapankkisetelin saamisen edellytyksenä on aina ensiksi keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa! Diakoniatyöntekijän kanssa kartoitetaan  apuahakevan ihmisen/perheen elämäntilanne ja harkinnanvaraisesti tarvittaessa myönnetään avustus. Avunhakijan taloudellisen tilanteen kirjaamista varten on mukana oltava tiedot/päätös mahdollisen toimeentulotuen, sairaseläkkeen, kela-päivärahan tai vastaavan etuuden maksamisesta. Opiskelijoilla on oltava mukana todistus opiskelupaikasta.

Ruokapankkiseteli ja ruokakassi on haettava aina henkilökohtaisesti. Ystävä, luotettu henkilö tai tukihenkilö voi kirjallista lupaa vastaan hakea puolesta setelin ja ruokakassin sairastapauksissa. Ruokakasseja ei viedä kenellekään diakoniatyöntekijöiden toimesta!

Huom! Ruokaseteli on sen myöntöpäivästä voimassa kaksi (2) viikkoa. Vanhentuneella setelillä ei voi saada ruokakasseja, perusteilluista syistä ruokapankkiseteliin voi pyytää uusintamahdollisuutta. Mahdollisten väärinkäytösten seurauksena ruokakassin saamisen menettää vuodeksi!

Kappeliseurakuntien alueilla asuvat ihmiset keskustelevat ruoka-avusta ja muusta taloudellisesta avusta alueensa diakoniatyöntekijöiden kanssa.

Kuka voi kuulua ruokapankin avustuksen piiriin?

Ruokapankin avustuksia voivat saada lapsiperheet, joiden perustoimeentulo ei ole riittävä sekä eri syistä taloudellisiin vaikeuksiin joutuneet. Myös yksinasuvat peruspäivärahalla elävät henkilöt voivat tarvittaessa saada ruokakassin.

Kuka ruokapankin avustuspaketteja jakaa?

Seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa tehdään elämäntilanne / toimeentulokartoitus, jonka perusteella tarvittaessa voi saada oikeutuksen ruokapankkiseteliin, jolla avustuspaketin voi käydä noutamassa Ystävän tuvalta. Jakelu tapahtuu vapaaehtoisvoimin tiistaisin klo 15.30-16.30 ja torstaisin klo 13.30-14.30.


Haluatko lahjoittaa tuotteita?

Jos sinulla on mahdollisuus auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia lähimmäisiämme, ota yhteyttä Ruokapankkiin, puh. 050 385 0444 tai Otto Savolaiseen (yhteystiedot alla).

Ruokapankki toimii Seinäjoen ev. lut. seurakunnan diakoniatyön alaisena ja on yksi diakonisen auttaminen muoto. Lisätietoa www.kirkkopalvelut.fi.


Ruokapankkikeräys

Ruokapankin joulukeräys järjestetään joka vuosi lokakuusta joulukuun loppuun. Joulukeräyksen ansiosta saamme antaa sadoille perheille palasen perinteistä joulua ruoka-avun muodossa.

Vuoden 2017 Ruokapankkikeräysaika on päättynyt 31.12.2017. Mikäli kuitenkin haluat tukea Ruokapankin toimintaa, niin tilille voi tallettaa haluamasi lahjoitussumman. Talletukset käytetään Ruokapankin kautta elintarvikkeiden ostamiseen.
FI13 5419 0110 0009 36 (EPOP)
Maksun saaja: Seinäjoen seurakunta/Ruokapankki 
viestiksi "lahjoitus Ruokapankille"


Kiitos, kun välität lähimmäisistämme!

 Lue lisää täältä >>

 

 

Diakoniajohtaja
Seinäjoen alueseurakunta
Diakonia
Ala-Kuljun katu 1C
60100 Seinäjoki