Seurakuntavaalit Seinäjoella

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018. Vaalien tunnus on "Minun kirkkoni"

Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen 400 seurakunnan tulevaisuudesta. Asettumalla ehdokkaaksi omassa seurakunnassasi ja äänestämällä voit vaikuttaa. Äänestysoikeus on kaikilla viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävillä evankelis-luterilaisen kirkon jäsenillä. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2018 mennessä.

Huom. Ota hyvissä ajoin ennen 15.8. yhteyttä Seinäjoen seurakunnan kirkkoherranvirastoon tai liity kirkkoon sähköisessä palvelussa, jos haluat äänestää etkä vielä ole seurakunnan jäsen. Liittymistiedot näkyvät järjestelmissämme viiveellä.

Minkälainen on sinun kirkkosi? Lue lisää vaalien teemoista >>

Aikataulu

Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018

Ennakkoäänestys 6.-10.11.2018

Vaalipäivä 18.11.2018

Tilastotietoa vuosien 2010 ja 2014 seurakuntavaaleista >>

Seurakuntavaaleissa Seinäjoella äänestysalueet

Seinäjoen seurakunta jaetaan syksyllä järjestettävissä seurakuntavaaleissa neljään äänestysalueeseen, jotka ovat Seinäjoen alueseurakunta, Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kappeliseurakunta. Näin päätti kirkkovaltuusto kokouksessaan 21.3.2018.

Kirkkovaltuusto valitsi vaalilautakunnan puheenjohtajaksi kirkkoherra Jukka Salon ja hänen lisäkseen 15 jäsentä ja 16 varajäsentä. Vaalilautakunnan tulee jakautua jaostoihin alueittain, ja joka alueelta valittiin neljä jäsentä ja neljä varajäsentä.

Varsinaiset jäsenet ovat: Jukka Salo, Liisa Rantala, Eila Turenius, Reijo Pitkäkoski, Miia Juusola-Vänskä, Riikka Jäsperlä, Tapani Leppilahti, Arja Ala-Luoma, Jarmo Happonen, Matti Javanainen, Alpo Kitinoja, Kirsti Kontturi, Markku Orsila, Pirkko Ojaniemi, Jussi Pitkäranta, Markku Ylinen.

Varajäseniksi valittiin: Sirkka Penttilä, Markku Muurimäki, Riitta Miilumäki, Susanna Kairivaara-Mäkelä, Pirkko Ekoluoma, Johanna Tuurinkoski, Matti Toivonen, Aira Keski-Luoma, Anelma Kantola, Asko Istolahti, Tuula Koskimies-Hautaniemi, Eeva Koivisto, Mikko Hautala, Jaakko Lepistö, Heikki Siltala, Katja Erkkilä.

#minunkirkkoni