Ota yhteyttä!

Kun haluat kastaa lapsesi, mennä naimisiin tai siunata omaisesi, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon.
Nurmossa, Ylistarossa ja Peräseinäjoella ota yhteyttä seurakuntatoimistoon.

Kun järjestät perhejuhlat seurakunnan tiloissa, seurakunnan keittiö huolehtii tarjoiluista.

Avaa tästä Seinäjoen seurakunnan keittiöpalvelut-esite »

Avaa tästä Seinäjoen seurakunnan perhejuhlien tarjoilut -esite »

Avaa tästä Seinäjoen alueseurakunnan juhlatilat -esite »

Elämän kohokohtia kannattaa juhlia

Kirkonkellojen kutsu herkistää tunnelman suvun ja ystävien kokoontuessa perheen pariin. Pitkät perinteet kastejuhlissa, häissä ja hautajaisissa jäsentävät elämänkaartamme ja muodostuvat käännekohdiksi ja vahvoiksi muistoiksi.

Pyydä siunausta vaikka kodillesi

Kodinsiunaus on juhlava tapahtuma, jossa pyydetään yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa siunausta kodille ja sen asukkaille. Siinä ei siunata vain seiniä ja uusia tiloja, vaan ennen kaikkea kodin ihmiset ja heidän elämänsä. Siunauksen pyytäminen on hyvän toivomista perheen elämään.

Seurakunnan pappi tai muu työntekijä tulee mielellään toimittamaan kodin siunaamisen, mutta siunaamisen voi toimittaa kuka tahansa seurakuntalainen. Kodinsiunaamisen kaava löytyy virsikirjan liiteosasta.

Maistraatissa solmittu avioliitto voidaan siunata kirkollisesti. Myös avioliiton vuosipäiviä kannattaa juhlia. Siunausta voi pyytää myös työpaikalle tai uusien tilojen käyttöönoton yhteydessä.


Juhlatilat käyttöön ilman tilavuokraa

Seinäjoen seurakunnan jäsenet voivat varata kirkkosaleja ja muita juhlatiloja ilman tilavuokraa seuraaviin kirkollisiin perhejuhliin, mikäli tilaisuuden tarjoilut tilataan seurakunnan keittiöltä (Soukkajoella Alitar Oy:ltä): hautaan siunaamiseen liittyvä muistotilaisuus, kastejuhla, rippijuhla, hääjuhla. Muiden juhlien (esim. syntymäpäiväjuhlat, kihlajaiset, sukujuhlat) osalta tulee maksaa korvaus tilojen käytöstä. Vuokraa ei kuitenkaan tarvitse maksaa jos syntymäpäiväseurat on ilmoitettu kirkollisissa ilmoituksissa.


Poikkeukset

Seuraavissa tiloissa voi järjestää omaehtoisia juhlia omin tarjoiluin tilavuokraa vastaan.

  • Kertunlaakson seurakuntakoti: kaste, rippijuhla ja muistotilaisuus 50 € / muut tilaisuudet 100 €
  • Kasperin seurakuntakoti: kaste, rippijuhla ja muistotilaisuus 50 € / muut tilaisuudet 100 €
  • Katajalaakson seurakuntakoti: kaste, rippijuhla ja muistotilaisuus 50 € / muut tilaisuudet 100 €
  • Kivistön seurakuntakoti: kaste, rippijuhla ja muistotilaisuus 50 € / muut tilaisuudet 100 €
  • Peräseinäjoen Koppi: kaste, rippijuhla ja muistotilaisuus 22,50 € / muut tilaisuudet 45 € (HUOM. Koppi toistaiseksi poissa käytöstä.)
  • Halkosaaren seurakuntakoti: kaste, rippijuhla ja muistotilaisuus 50 € / muut tilaisuudet 100 € (22,50 / 45 €, mikäli vapaaehtoinen hoitaa vahtimestarityön)
  • Ylistaron viraston kokoustila: kaste, rippijuhla ja muistotilaisuus 22,50 € / muut tilaisuudet 45 €

Vuokrat sisältävät tilojen välineiden ja astioiden käytön. Liinojen vuokraus on mahdollista erikseen. Liinojen puhdistuskulut alle 20 henkilön tilaisuuksissa 21,25 € ja yli 20 henkilön tilaisuuksissa 37,45 €.

Lue lisää tilojen vuokrauksesta täältä >>