Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoito auttaa erityisesti sairauden synnyttämissä elämänkriiseissä. Sairaalapappi työskentelee potilaiden, heidän läheistensä ja henkilökunnan sielunhoitajana. Seinäjoen seurakunta toteuttaa sairaalasielunhoitoa yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa sen toimialueella.

Sairaalapappi sielunhoitajana

Sielunhoitaja kunnioittaa erilaisia uskonnollisia vakaumuksia ja sairaalan muun hoidon tapoja ja käytäntöjä.

Sairaalasielunhoitajilla on teologinen peruskoulutus ja he ovat saaneet tehtäväänsä asiaankuuluvan erikoiskoulutuksen. He ovat käytettävissä henkilökohtaisia keskusteluja varten sekä sairaalassa että avohoidossa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja tapahtuvat potilaan ja asiakkaan ehdoilla.

Sielunhoidossa pyritään auttamaan henkisessä ja hengellisessä hädässä. Parhaimmillaan sielunhoidossa toteutuu se, että kristillinen usko tuntuu sairaudenkin aikana turvalliselta syliltä. Sielunhoitoa kannattelee luottamus siihen, että Jumalan hyvyys, ihmisrakkaus ja anteeksiantamus toteutuvat tässä maailmassa.

Ota yhteyttä sairaalapappiin

  • Arkena sairaalan keskuksen kautta numerosta (06) 415 4111.
  • Iltaisin ja viikonloppuisin varalla olevan sairaalapapin tavoittaa numerosta 050 5585 163.
  • Sairaalan sisäisestä puhelimesta soitettaessa 2006.

Sairaalasielunhoidon toimialue Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaalla sairaalasielunhoito toimii sairaanhoitopiirin toimialueella, Kivipuron sairas- ja kuntoutuskodissa sekä Härmän kuntokeskuksessa ja palvelukoti Pihapihlajassa. Sairaalasielunhoito toteuttaa tehtäväänsä yhteistyössä sekä sairaanhoitopiirin laitos- ja avohoidon organisaation, että paikallisseurakuntien kanssa.

Ota yhteyttä

Sairaalapastori
Papit
Hanneksenrinne 7, 2. krs, E-osa
60220 Seinäjoki
Sairaalapastori
Huhtalantie 53
60220 Seinäjoki

Päätoimialueena keskussairaalan psykiatriset osastot.

Johtava sairaalapastori
(06) 415 4277
Hanneksenrinne 7, 2. krs, E-osa
60220 Seinäjoki

Päätoimialueena keskussairaala ja avohoito.