Herätysliikkeet Seinäjoella

Herätysliikkeet ovat evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien sisällä toimivia, organisoituja kansanliikkeitä. Toimimme yhteistyössä tukien ja täydentäen toistemme työtä. Tutustu Seinäjoella toimiviin herätysliikkeisiin ja niiden toimintaan. 

Evankelisuus

Evankelisuuden tunnusmerkkeinä on rohkea turvautuminen Kristukseen. Ristiinnaulittu ja ylösnoussut Vapahtaja on avannut jokaiselle ihmiselle tien taivaaseen. Tämä aarre lahjoitetaan kasteessa ja se luo turvallisen pohjan uskolle ja vaellukselle. Kristuksen seuraajina sanomaa viedään lähelle ja kauas. Lue lisää toiminnasta www.evankeliset.net.

Evankelinen lähetysyhdistys - ELY ry:n työntekijä Etelä-Pohjamaalla:
Satu Kivisaari, satu.kivisaari@evankeliset.net, puh. 050 563 6079.
Tapahtumat: evankeliset.net/kalenteri

Herännäisyys

Herännäisyydessä eli körttiläisyydessä korostetaan Jumalan suuruutta ja ihmisen pienuutta, armoa ja ikävöivää uskoa. Pelastus on täysin Jumalan asia, ihmisen osana on palvella muita. Körttiläisyyden ytimen muodostavat seurat, joissa vuorottelevat ilman säestystä veisattavat Siionin virret, hiljaisuus ja lyhyet puheet. Seinäjoella seuroja järjestetään säännöllisesti.
Lue lisää toiminnasta www.h-y.fi.

Herättäjä-Yhdistyksen Seinäjoen paikallisosaston puheenjohtaja on Mikko Mäkinen, puh. 050 376 3856, mikkoj.makinen@netikka.fi.
Nurmon paikallisosaston puheenjohtaja on Elina Kalliovalkama, puh. 050 5478451 elina.kalliovalkama@outlook.com.
Ylistaron kirkonkylän puheenjohtaja Kaisa Koskela, puh. 040 702 4625.
Ylistaro, Koski-alueen puheenjohtaja Vilho Koski, puh. 0400 660 517.
Ylistaron Untamalan, puheenjohtaja Raija Palo, puh. 050 361 2165.
Tapahtumath-y.fi/tapahtumakalenteri

Kansanlähetys

Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetys on dynaaminen, seurakuntayhteyden tarjoava luterilainen herätysliike ja lähetysjärjestö. Seinäjoen Kansanlähetys tahtoo olla hengellisenä kotina mahdollisimman monelle ja tarjota toimintaa kaikenikäisille seurakuntaväelle. Seinäjoen alueen monipuoliseen viikkotoimintaan kuuluvat Kohtaamispaikka-illat sekä monet muut tilaisuudet. 
Tapahtumat: epkl.fi/kalenteri/kategoria/seinajoki

Kansan Raamattuseura

KRS haluaa rohkaista ihmisiä uskomaan Jeesukseen Kristukseen omana Vapahtajanaan ja tuomaan toisiakin hänen yhteyteensä. Järjestö haluaa myös palvella seurakuntia evankelioimistehtävän toteuttamisessa ja seurakuntalaisten varustamisessa. 
Tapahtumatkansanraamattuseura.fi/kaupungit/#kaupungeissaseinajoki

Lestadiolaisuus

Lestadiolaisen Rauhanyhdistyksen toimintaa on seurojen järjestäminen. Seurat pidetään yleensä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Seinäjoella Simunantiellä.
Tapahtumat: rauhanyhdistys.fi/seinajoki

SRO, Suomen Raamattuopisto

Suomen Raamattuopistoa ylläpitää itsenäinen kristillinen järjestö, Suomen Raamattuopiston Säätiö.  Suomen Raamattuopiston Säätiö on Raamattuun ja luterilaiseen tunnustukseen sitoutuva itsenäinen kristillinen järjestö, jonka tarkoitus on julistaa evankeliumia, opettaa Raamattua, tarjota ihmisille hengellinen koti ja tukea lähetystyötä.
Tapahtumat: sro.fi/aluetapahtumat/etela-pohjanmaa

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys SLEY

Yhdistyksen tarkoituksena on, luottaen Jumalan armoon ja apuun, levittää Kristuksen evankeliumia ja saattaa evankeliumin sana yhä useamman ihmisen jokapäiväiseen käyttöön. Tavoitteena on edistää ihmisten turvautumista Jeesukseen Kristukseen omana Vapahtajanaan. Sley:n, kuten myös Suomen ev.lut. kirkon kestävä perustus, on luterilaisen tunnustuksen mukaisesti Jumalan sanassa Raamatussa. Evankelisessa sanomassa korostuvat luterilaisen tunnustuksen mukaisesti evankeliumin ilo, Kristuksen sovitustyö, kasteen armo, ehtoollinen ja luottamus Jumalan sanaan. Sley toimii koko maassa. Seinäjoella toimitilat ovat Kalevankatu 3:ssa. Lue lisää toiminnasta www.sley.fi.
Tapahtumat: tapahtumat.sley.fi 

Lisää tietoa herätysliikkeistä

Lue lisää herätysliikkeistä ja niiden toiminnasta osoitteessa evl.fi.