Seinäjoelta eniten Yhteisvastuulle

14.11.2017 15.33

Seinäjoen seurakunnassa kerättiin tänä vuonna Yhteisvastuulle koko maassa eniten euroja, yhteensä 78 701,11, mikä on 1,53 € / seurakunnan jäsen.

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna yhteensä 3 058 808,95 euroa. Varoilla torjutaan ihmiskauppaa Suomessa ja maailman konfliktialueilla.

- Yhteisvastuun kymmenet tuhannet vapaaehtoiset ovat jälleen tehneet hienoa työtä. Auttamistyöhön kerättyjen eurojen lisäksi tärkeä tulos on piilossa olevan hädän näkyväksi tekeminen. Yhteisvastuuvaroin ihmiskaupan uhrien tunnistamista pystytään vahvistamaan ja ohjaamaan heitä avun ja tuen piiriin nopeammin, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen sanoo.

Keräystilitys luovutettiin 14.11. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyön ja katastrofiavun (60 %), Monika-Naiset liitto ry:n, Pakolaisneuvonta ry:n, Pro-tukipiste ry:n ja Rikosuhripäivystyksen (yhteensä 20 %), Kirkon diakoniarahaston (10 %) sekä seurakuntien diakoniatyön (10 %) kesken.

Seinäjoen hyvän keräystuloksen syynä on hyvin hoidettu ovelta ovelle -listakeräys. Sen tuotto oli keväällä yli 44 600 €. Myyjäiset ja tapahtumat tuottivat yli 12 300 €. Seinäjoella keräykseen osallistui satoja vapaaehtoisia joko lista- tai lipaskerääjinä, kolehdinkantajina tai myyjäisten ja tapahtumien työntekijöinä.

Toiseksi eniten Yhteisvastuulle lahjoitettiin Jyväskylässä, 40 487,45 €.

www.yhteisvastuu.fi

« Uutislistaukseen