Barokkia ja kotimaista komiassa kirkossa

12.2.2018 12.26

Kuvat_vko07_XL.jpg

Monipuolinen kokonaisuus niin barokin kuin kotimaisten säveltäjienkin teoksia kuullaan konsertissa Ylistaron kirkossa sunnuntaina 18.2. kello 18.

Konsertin otsikko on ”Laula, sielu”, ja esiintymässä on trio Leena Kosola, sopraano, Riikka Oksala, viulu, ja Mari Taivalmaa, piano.

Ohjelmassa kuullaan mm. italialaisen barokin mestarin, A. Corellin sonaatti viululle ja pianolle sekä kaksi G. Fr. Händelin aariaa sopraanolle, viululle ja pianolle. Suomalaisista laulusäveltäjistä mukana ovat ”pappa ja poju” eli Oskar ja Aarre Merikanto, Erkki Melartin ja Yrjö Kilpinen, jonka laajan tuotannon keskeisimpiin kuuluvasta Tunturilauluja-sarjasta kuullaan laulut Laululle, Kirkkorannassa ja Suvilaulu. Pianosooloina konsertissa kuullaan miniatyyreja Sibeliuksen kokoelmasta Viisi luonnosta op. 114.

Säännöllisen konsertoinnin lisäksi kaikki esiintyjät toimivat päätyökseen musiikkipedagogeina Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa: Leena Kosola jo pitkään yksinlaulun lehtorina, Riikka Oksala viulunsoiton opettajana syksystä 2016 ja Mari Taivalmaa päätoimisena säestäjänä.

Konsertin järjestelyistä vastaa Ylistaron kappeliseurakunta. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma on maksullinen.

Kuva: Riikka Oksala (vas.) Mari Taivalmaa ja Leena Kosola

« Uutislistaukseen