Ahonniemen leirikeskus

Matinpolku 16 , 61180 Haapaluoma
(06) 418 4764

Avoinna tilauksesta toukokuun alusta lokakuun loppuun

Ahonniemen leirikeskus

Seinäjoen seurakunnan leirikeskusten omat sivut osoitteessa www.leirikeskuspalvelut.fi.

Ahonniemen leirikeskus sijaitsee rauhallisessa paikassa Kalajärven rannalla, noin 30 km päässä Seinäjoelta ja noin 10 km päässä Peräseinäjoen keskustasta. Leirikeskuksessa on päärakennus opetus-, keittiö-, ruokailu ja toimistotiloineen, majoitusrakennus ja saunarakennus takkahuoneineen.

Tilavassa päärakennuksessa on tilaa isommillekin perhejuhlille tai kokoukselle rauhallisessa ympäristössä. Rannassa sijaitsee saunarakennus Matintupa takkahuoneineen, jossa voidaan myös kokoustaa ja jossa on majoitustilaa. Ryhmät ja juhlaseurueet voivat yöpyä leirikeskuksen majoitustiloissa ja keittiöhenkilökunta valmistaa ateriat sopimuksen mukaan aamiaisesta iltapalaan. Ahonniemi on hyvä leiripaikka yhdelle leiriryhmälle. Päiväleirille sopii väkeä enemmänkin. Tunnelmallinen leirikappeli palvelee erityisesti leirien hartauselämää, mutta se voi olla myös ikimuistoinen vihkipaikka.

Vuonna 1995 Peräseinäjoen seurakunta sai ranta-alueen Kalajärven rannalta osittain yksityisen lahjoituksen turvin, osittain tehdyn maakaupan seurauksena. Alueelle valmistui keväällä 2001 Ahonniemen leirikeskus ja kesällä 2006 leirikappeli, joka tehtiin alun perin pappilan riihenä olleesta hirsirakennuksesta.

Ahonniemen päärakennukseen mahtuu noin 60 hengen kokousryhmä. Pienempi ryhmä kokoontuu mukavasti Matintuvan takkahuoneessa, jossa on tilaa 20 kokoustajalle. Leirikappeliin mahtuu istumaan noin 50 henkeä ja ruokailijoita päärakennukseen mahtuu 100.

Ahonniemessä on kaikkiaan 48 majoituspaikkaa. Majoitusrakennuksessa on kahdessa eri yksikössä yhteensä kahdeksan huonetta, joihin voi majoittaa 4–5 henkeä/huone. Saunamökissä on parvimajoitustilaa 8 henkilölle.

Ahonniemessä asiakkaiden käytössä on:

 • kokousvälineistö
 • lapsiystävällinen uimaranta
 • veneitä
 • kanootteja
 • leikkikenttä
 • iso peli- ja pallokenttä
 • lintutorni.

Ohi kulkee viitoitettu pyöräilyreitti. Lähimetsien runsas marja- ja sienisato odottaa poimijoita.

Kaikkien Seinäjoen seurakunnan leirikeskusten tiedustelut ja varaukset kootusti numerosta (06) 418 4450 (Honkiniemi).

Esteettömyys

Ahonniemen päärakennukseen on esteetön pääsy ja rakennuksessa on inva-WC. Päärakennuksessa on myös induktiosilmukka, äänentoisto ja AV-välineet.

Ajo-ohje

Ahonniemi sijaitsee noin 30 km päässä Seinäjoelta. Ahonniemeen on Peräseinäjoen keskustasta kaksi vaihtoehtoista reittiä:

REITTI 1: Luomankylän kautta (kirkolta 10 km, lyhyempi reitti)

 • Virtaintietä Virtain suuntaan kirkosta 3,5 km.
 • Käänny vasemmalle Luomantielle (opasteessa lukee Juupakylä 17), jota ajetaan 1 km.
 • Käänny vasemmalle Ahonkyläntielle ja siitä 100 m jälkeen oikealle erkanevalle Järvitielle, jota ajetaan 2 km, kunnes tie nousee järven rantapenkereelle.
 • Aja rantatietä täyttökanavan vartta 1,3 km kunnes tulee vasemmalle silta kanavan yli.
 • Aja sillan yli ja suoraan runsaat puoli kilometriä.
 • Aja vasemmalle kääntyvää Pistotietä runsas kilometri tien päähän, jossa Ahonniemen leirikeskus sijaitsee.

REITTI 2: Alavudentien kautta (kirkolta 13 km, helpompi reitti)

 • Aja Neste-huoltoaseman risteyksestä (= liikenneympyrästä) Alavudentietä runsaat 6 km vanhan Haapaluomantien risteykseen.
 • Käänny oikealle Haapaluomantielle.

Älä käänny runsaan kilometrin päässä olevasta risteyksestä vasemmalle, jonne Haapaluomantie jatkuu, vaan ajan suoraan Kalajärven itä- ja eteläpuolella kulkevaa Järvitietä yhteensä 6 km, kunnes tulee opastettu risteys, josta käännytään oikealle Pistotielle. Aja runsas kilometri tien päähän, jossa Ahonniemen leirikeskus sijaitsee.

Induktiosilmukka
Inva-WC
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

ma 1.6. klo 9.00 -15.00

Matinpolku 16, 61180 Haapaluoma

Eskari-2. lk leiripäivä

Pienien koululaisten ja eskarilaisten leiripäivä