Kestävä kehitys

Suomen evankelis-luterilainen kirkko kantaa vastuuta ympäristöstä ja ilmastosta. Seinäjoen seurakunnalle on myönnetty Kirkon ympäristödiplomi. Toimimme myös Reilun kaupan seurakuntana.  

Tutustu Kirkon kestävään kehitykseen osoitteessa evl.fi.

Ympäristödiplomi

Kirkon ympäristödiplomia on sitoutunut tavoittelemaan yli 100 seurakuntaa vuosittain. Seinäjoen seurakunnalle Kirkon ympäristödiplomi on myönnetty viisi kertaa. Viides diplomikausi kattaa vuodet 2023–2027. Lue lisää ympäristödiplomista osoitteessa evl.fi

Seurakunnan ympäristötyöryhmä huolehtii yhdessä asetettujen tavoitteiden toteutumisen seurannasta, sekä ympäristöohjelman päivittämisestä, ympäristölainsäädännön muutosten seurannasta, ympäristökoulutuksesta, ja aloitteista. Yhteistyö ympäristöasioissa eri sidosryhmien kanssa on meille tärkeää. 

Seinäjoen seurakunnan ympäristöohjelma vuosille 2023–2027 osoitteessa sites.google.com

Seinäjoen seurakunnan ympäristöohjelma vuosille 2018-2022 pdf -tiedostona. Huomaathan, että tiedosto ei ole saavuttettava. Mikäli et pysty lukemaan tiedostoa, ota yhteyttä viestinta.seinäjoki@evl.fi.

Reilun kaupan seurakunta

Reilun kaupan arvonimen saaneet organisaatiot sitoutuvat käyttämään Reilun kaupan tuotteita tilaisuuksissaan. Reilun kaupan tuotteisiin sitoutuminen merkitsee sitä, että kannamme yhteisvastuuta. Haluamme Reilun kaupan arvonimellä viestiä myös kirkollisverorahojen vastuullisesta käytöstä sekä pitkäjänteisestä hankintasuunnittelusta. Lisäksi Seinäjoen seurakunta haluaa toimia positiivisena esimerkkinä lähialueen muille toimijoille ja asukkaille.

Seinäjoen seurakunnan ympäristötyöryhmä

Luottamushenkilöt Pirjo Aittoniemi  (puheenjohtaja) ja Kris Niemistö, leirikeskustoiminnan päällikkö Markku Autio, puistopäällikkö Esko Karttunen, työnjohtaja Markus Koivisto, ruokapalvelu- ja siivouspäällikkö Jaana Kujala, vs. kappalainen Anna Saaristo, vs. varhaiskasvatusjohtaja Eija Kattelus, kiinteistöpäällikkö Timo Mäki, seurakuntapastori Marjo Niskanen, viestintäjohtaja Kirsi Poltto ja puistopuutarhuri Anitta Punkari.

Seinäjoen seurakunnalle Kultajyvä-ympäristöpalkinto

Seinäjoen kaupungin lupa-asiainlautakunta on valinnut ympäristöpalkinnon saajaksi 23.2.2021 Seinäjoen seurakunnan ympäristönsuojelua merkittävästi edistäneenä tahona. Seinäjoen seurakunnan ympäristötyöryhmä on hakenut Seinäjoen kaupungin ympäristöpalkintoa seurakunnan toteuttamalle pitkäaikaiselle ympäristötyölle. Lue lisää Uutiset-sivulla >

Uusiutuvilla energianlähteillä tuotettu sähkö

Helen Oy on hankkinut Seinäjoen seurakunnalle 3591 kappaletta per vuosi pohjoismaisen tuulivoimatuotannon ja vesivoimatuotannon alkuperäsertifikaatteja asiakkaan sähkön alkuperän varmentamiseksi 1.1.2021–31.12.2024 väliselle ajalle. Todistus sähkön alkuperästä pdf-tiedostona. Huomaathan, että tiedosto ei ole saavutettava. Mikäli et pysty lukemaan tiedostoa, ota yhteyttä: viestinta.seinäjoki@evl.fi.

Tuulisertifikaatti: Suomessa, Pohjoismaissa tai Pohjois-Euroopassa tuotettua sertifioitua tuulivoimaa. Tuotanto täyttää LEEDin kestävyyskriteerit.

Vesisertifikaatti: Pohjoismaissa, pääsääntöisesti Helenin vesivoimalaitoksissa, tuotettua vesivoimaa.

Helen Oy:n vesisertifikaatin logoHelen Oy:n tuulisertifikaatin logo