Sairaalakirkko (kantasairaala)

Hanneksenrinne 7, E-osa 2. krs., 60220 Seinäjoki
050 559 5163
(06) 415 4111

Kirkko on avoinna joka päivä klo 9-19.

Sairaalakirkko (kantasairaala)

Seinäjoen keskussairaalan sairaalakirkko on monimuotoinen paikka ja osa kokonaisvaltaista hoitoa. Tila ei ole varsinaisesti kirkko, vaan sakraalitila, jossa voidaan toimittaa kirkollisia toimituksia, jakaa ehtoollista, hiljentyä ja pysähtyä. Tila toimiikin parhaimmillaan niin kirkkona, kohtauspaikkana kuin sairaalan olohuoneenakin. Se on sairaalasielunhoidon symboli ja sen vieressä sijaitsevat kahden sairaalapapin työhuoneet.

Toiminta suunnitellaan erityisesti potilaita varten. Kohtaamisissa on tärkeää omaisten tukeminen. Sairaalakirkko toimii myös esim. saattohoidon ja sielunhoidon koulutustilana. Koulutuksella tuetaan henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita.

Sairaalakirkko on avattu Seinäjoen keskussairaalaan keväällä 2015 ja se on ennen kaikkea avoin tila meille kaikille, jossa toteutuu kristillinen vieraanvaraisuuden periaate. Keneltäkään ei kysytä mihin uskontokuntaan hän kuuluu, vaan kaikki ovat tervetulleita.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja erikoissairaanhoidon sopimuksen mukaan kirkko kouluttaa ja palkkaa sairaalapapit. Muista työn edellytyksistä, kuten työtiloista, huolehtii sairaanhoitopiiri. Sairaalakirkon rakentaminen on sairaanhoitopiirin taholta vahvaa sitoutumista tähän yhteistyöhön.

Tila on kooltaan 30m2. Enimmillään sinne mahtuu 25 henkeä. Sairaalapapien kanssa voi neuvotella varuksista ja toiminnasta. Tilassa on istuimet normaalisti 20 hengelle.

Sairaalakirkkoon tullaan joko kantasairaalan tai Y-talon pääoven kautta. Sairaalakirkko on sairaalan Aronia-kahvion läheisyydessä sairaalan 2. kerroksessa.

Induktiosilmukka
Info
Kahvila
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku