Uutislistaukseen

Vapaaehtoistyö tarjoaa päïviin monenlaisia kohtaamishetkiä

Mies seisoo lumisessa maisemassa. Takana Törnävän kirkko.

Juhani Hihnala tekee vapaaehtoistyötä muun muassa Ruokapankissa, ehtoollisavustajana ja hautausten ohjaajana.  Kuvaaja: Jenna Koivisto 

Seinäjoen seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja seurakunnan pitkäaikainen luottamushenkilö Juhani Hihnala on monessa mukana myös vapaaehtoistyöntekijänä. 

– Seinäjoen Lääkäritalon toimitusjohtajan työstä eläkkeelle jääminen oli pysähdyksen paikka. Minulla on ollut kaikin tavoin hyvä elämä, ja ajattelin, että nyt on minun vuoroni antaa. 

Nyt takana on jo kymmenisen vuotta vapaaehtoistyötä seurakunnan eri tehtävissä muun muassa diakoniapuolella, ehtoollisavustajana ja hautausten ohjaajana. 

– Erityisen mukavia tapahtumia ovat olleet Yhteisvastuukeräyksen teemapäivät, joissa olen esimerkiksi paistanut kropsua ja jakanut hernekeittoa. 

Hihnala on mukana myös Seinäjoen seurakunnan Ruokapankin toiminnassa. 

– Viemme ruokaa vanhuksille ja liikuntarajoitteisille, jotka eivät itse pääse sitä hakemaan. Ruoan vieminen on aina myös kohtaamishetki. Kysyn usein mitä kuuluu, ja siitä voi kehkeytyä hyvin monenlaisia keskusteluja. Valitettavasti tätä kautta kohtaa myös paljon yksinäisyyttä ja syrjäytyneisyyttä. 

Elävä ja toimiva seurakunta 

Tällä hetkellä Juhani Hihnala on kolmatta kautta mukana Seinäjoen seurakunnan kirkkovaltuustossa, ensimmäistä kertaa puheenjohtajana. 

– Monipuolisen vapaaehtoistyön kautta olen tutustunut sisältä päin seurakunnan toimintaan, ja se on auttanut minua luottamushenkilönä toimiessani. 

Kirkkovaltuuston puheenjohtajan tehtäviin kuuluu muun muassa kappeli-, alue- ja kirkkoneuvoston sekä johtoryhmän kokouksiin osallistuminen. 

– Luottamushenkilönä minulle on merkityksellistä varmistaa päätöksillämme, että seurakunta on elävä ja toimiva tulevaisuudessakin, ja että se palvelee seurakuntalaisia, joita varten se on. 

Erityisen palkitsevaa on ollut nähdä aloitteiden menevän maaliin ja uudistusten toteutuvan.  

– Esimerkiksi Törnävän kirkkoon tullaan kaukaakin vaikkapa siunaustilaisuuksiin, ja koin, että vessa on välttämätön. Ajattelin, etten lähde kirkkovaltuustosta ennen kuin täällä on toimivat wc-tilat. Nyt ne ovat olleet käytössä jo toista vuotta. 

vapaaehtoistyo.fi

Seinäjoen seurakunta on mukana valtakunnallisessa vapaaehtoistyo.fi -verkkopalvelussa, josta voit etsiä sinua kiinnostavia vapaaehtoistehtäviä. 

Tällä hetkellä haemme muun muassa ystäviä ikäihmisille, kahvilatyöntekijöitä, kolehdinkerääjiä, messun tekstinlukijoita, kirkkokahvittajia sekä hartaudenpitäjiä ja laulukavereita palvelukoteihin. 

Tarjoamme kaikkiin tehtäviin perehdytyksen ja toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi osaksi jatkuvasti kasvavaa vapaaehtoisten joukkoa. 

Johanna Piuhola
Johanna Piuhola
Diakoni
Kalevankatu 12 b
60100 Seinäjoki

10.4.2024 13.44