Uutislistaukseen

Kunpa sinut tuntisin paremmin

Parisuhdekurssi kaikille pareille.

Perheneuvoja Riikka Uuksulaisen pitää käsissään tilaustyönä tehtyä taulua.

Perheneuvoja Riikka Uuksulaisen työhuoneen seinää koristaa tilaustyönä tehty taulu, jossa pareille putoaa työkaluja. Hieman toisenlaisia työkaluja Uuksulainen tarjoaa tulevalla toukokuun parisuhdeleirillä.  

Teksti ja kuva: Hannele Norja

Kunpa sinut tuntisin paremmin -parisuhdekurssi järjestetään neljättä kertaa, nyt viikonloppuleirinä 20.–22. toukokuuta. Kurssin ohjelma perustuu tunnekeskeiseen pariterapiaan. 

– Kurssi sisältää miniluentoja, harjoitteita ja parien välisiä keskusteluja, perheneuvoja Riikka Uuksulainen sanoo.

Uuksulaisen lisäksi kurssin vetäjinä toimivat Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Markku Orsila sekä Seinäjoen alueseurakunnassa parisuhdetyöstä vastaava Arja Peltoketo.

Palautteet rohkaisevia

Ensimmäinen parisuhdekurssi järjestettiin iltakurssina. Poikkeusolojen aikana kurssi pidettiin verkossa. Osallistujat olivat monenlaisissa parisuhdevaiheissa eläviä. Samoin vaihtelivat niin osallistujien iät kuin parisuhdeiät.

– Toisilla lapset olivat pieniä, toisilla lapset olivat lähteneet jo maailmalle. Jotkut olivat vasta rakentamassa uutta suhdetta, Uuksulainen toteaa.

Edellisten kurssien aikana kerättyjen palautteiden perusteella osallistujien ymmärrys omasta vuorovaikutuksesta parisuhteessa lisääntyi kurssin jälkeen.

– Palaute on ollut tosi myönteistä. Kiintymyssuhdeteoriaan nojaava ohjelma on samaistuttava ja ymmärrettävä, Uuksulainen lupaa.

Yhteys on vahvistettavissa

Nyt Lankarissa järjestettävää ensimmäistä leirimuotoista parisuhdekurssia Uuksulainen odottaa innolla. 

– Se on tarkoitettu kaikille pareille, jotka haluavat vahvistaa keskinäistä yhteyttä, heille, jotka ymmärtävät parisuhteen vuorovaikutuksen tärkeyden ja haluavat vahvistaa yhteyttä ja tunneyhteyttä. Jos omaa nuo tavoitteet, kurssille lähdölle on olemassa hyvä motivaatio, Uuksulainen sanoo. 

Kirkon perheneuvonta

Kirkon perheneuvonta on ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Perheneuvontaan voi tulla yksin, yhdessä tai perheen kanssa. Käynnit perheasiain neuvottelukeskuksessa ovat asiakkaalle maksuttomia. Kirkko tarjoaa palvelun.  

Lisätietoja: seinajoenseurakunta.fi/perheneuvonta
Ilmoittautuminen kurssille: seinajoenseurakunta.fi/tapahtumat
 

 

30.3.2022 16.11