Uutislistaukseen

Lakeuden Risti avoinna päivittäin

Päivystysrinkiin toivotaan seurakuntalaisia mukaan. 

Seinäjoen alueseurakunnan uusi johtava kappalainen Minna Lainimo toivoo, että seurakuntalaiset innostuvat p...

Lakeuden Ristin Mission Café -kesäkahvila on monelle kaupunkilaiselle ja matkailijalle tuttu, jokakesäinen viivähdyspaikka. Toiminta on tähän saakka loppunut aina kahvilatyöntekijöinä ja kirkon oppaina olleiden nuorten kesätyön päättymiseen elokuun puolivälin tienoolla, mutta yleisön toiveesta kirkon aukioloa kokeillaan nyt laajentaa ympärivuotiseksi. 

– Kirkkomme ja seurakuntamme strategioiden ajatuksena on olla ihmisille avoinna ja mahdollistaa Pyhän kohtaaminen, kirkon suljetut ovet eivät tätä edistä. Loppuvuoden ajan kokeilemme, miten ihmiset löytävät Lakeuden Ristiin, kun se on avoinna joka päivä kello 15–17, kertoo Seinäjoen alueseurakunnan johtava kappalainen Minna Lainimo. 

Lainimo kutsuu niin matkalaisia kuin seurakuntalaisia piipahtamaan kirkkoon tutustumaan ja hiljentymään. 

– Toiveena on saada mukaan vapaaehtoisia seurakuntalaisia kirkon päivystäjäksi, nyt aloitamme työntekijävoimin. 

Yhteinen perehdytys 

Lakeuden Ristin päivystäjän tehtävistä kiinnostuneille järjestetään kirkossa yhteinen perehdytyshetki keskiviikkona 21. syyskuuta kello 16. 

– Kirkon päivystäjältä toivotaan vain positiivista asennetta ja avointa kohtaamisen taitoa, rohkaisee pastori Karoliina Virkamäki, jolta voi kysyä asiasta lisätietoja. 

Päivystäjän tehtävä on katsoa, että kaikki kirkossa sujuu ja tervehdyksellä vastaanottaa kirkkoon tulijat. Päivystävä vahtimestari on tavoitettavissa aina tarpeen mukaan auttamaan. 

– Päivystäjänä pääsee itse nauttimaan yhdestä Seinäjoen upeimmasta rakennuksesta ja mahdollistaa samalla kirkkoon tutustumisen ja hiljentymisen myös toisille. 

Tehtävästä kiinnostuneet voivat ilmoittautua myös vapaaehtoistyo.fi -sivuston kautta. 

Syyskauden avausmessu 

Matkailukausi ei Seinäjoellakaan enää nykyään pääty koulujen alkamiseen, jonka johdosta Lakeuden Ristissä on myös Mission Cafén sulkeutumisen jälkeen opas paikalla aina syyskuun alkupäiviin asti. 

– Lakeuden Ristissä on tänä syksynä opastus 4. syyskuuta saakka, jolloin opas on paikalla kello 11–17 välisen ajan. Tämän jälkeen kirkko on avoinna iltapäivisin kahden tunnin ajan kello 15–17 ja aina tilaisuuksien yhteydessä, kertoo ylivahtimestari Katja Peltokoski. 

Sunnuntaina 4. syyskuuta Lakeuden Ristissä vietetään kello 10 alkaen seurakunnan syksyn toimintakauden avausmessua, jossa myös alueseurakunnan uusi johtava kappalainen Minna Lainimo asetetaan virkaan. Piispa Matti Salomäki toimii messun liturgina. 

– Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan, samoin seuraavana sunnuntaina 11. syyskuuta, jolloin saamme yhdessä messussa viettää diakoniatyön 150-vuotisjuhlaa, kutsuu Lainimo. 

Kuvaaja: Sarah Senf 

Lakeuden Risti 

Koulukatu 24, Seinäjoki 
p. (06) 418 4260 (päivystävä vahtimestari) 

Avoinna: 4.9.2022 saakka päivittäin klo 11–17, paikalla opas. Tämän jälkeen avoinna joka päivä klo 15–17 sekä tilaisuuksien yhteydessä. 

1.9.2022 12.11