Uutislistaukseen

Bändihaaveet todeksi

Seurakunta tarjoaa harrastuksen aloittamiseen tilat, instrumentit ja ohjauksen. 

_DSC4159_kuvaaja-Sarah-Senf.jpg

Anu Mäki-Latvala ja Sami Nortunen vetävät uudelle nuorten bändille ja lauluryhmälle treenejä Nurmon pappilalla ja Kismuksessa.

Uusi nuorten bändi ja lauluryhmä etsii musiikista innostuneita yläkouluikäisiä ja sitä vanhempia nuoria mukaan opettelemaan ja treenaamaan yhdessä. Ensimmäinen kokoontuminen on 14. syyskuuta kello 17 Nurmon pappilan bändikämpällä. 

– Sen jälkeen kokoonnutaan joka toinen viikko, luvassa on soiton ja laulun ohjausta, kokemuksen karttumista musiikin tekemisestä yhdessä ja monipuolista ohjelmistoa, kertoo nuorisomuusikko Anu Mäki-Latvala Seinäjoen seurakunnasta. 

Seurakunta tarjoaa nuorille maksutta käyttöön treenikämpät keskustassa, Nurmossa, Ylistarossa ja Peräseinäjoella. 

– Myöskään omia instrumentteja ei välttämättä tarvitse olla. Nurmon bändikämpältä saa käyttöön akustisen ja sähkökitaran, basson, rummut ja kosketinsoittimet. Seurakunta myös saanut joitakin soittimia lahjoituksina siten, että niitä voidaan lainata kotiin soitonopiskelua varten, iloitsee treenien toinen vetäjä, nuorisotyönohjaaja Sami Nortunen

Aiempaa soitto- tai laulutaustaa ei harrastuksen aloittamiseksi ole pakko olla, kiinnostus ja innostus musiikin tekemiseen riittävät. 

– Meiltä ohjaajilta voi kysyä lisätietoja, mutta ennakkoilmoittautua ei tarvitse. Jos porukkaa tulee paljon, voimme tarvittaessa jakautua pienempiin ryhmiin. 

Mahdollisuus myös esiintymisiin 

Ohjaajat ovat suunnitelleet, että harjoitukset aloitetaan monelle rippikoulustakin tutun Nuoren seurakunnan veisukirjan kappaleilla. 

– Musiikkityylejähän tämä ei vielä määritä, voimme sitten kokeilla erilaisia, ryhmän toiveidenkin mukaan, lupaa Anu Mäki-Latvala. 

Seinäjoen seurakunnan nuorisomuusikkona työskentelevä Mäki-Latvala on koulutukseltaan musiikinohjaaja ja pystyy räätälöimään opetuksen eri tasoisille eri instrumenttien soittajille sekä laulajille. 

– Nurmon pappilan bänditreenien jälkeen voi tulla Kismukselle jatkamaan lauluharjoituksia, muun muassa äänenkäyttöä ja äänissä laulamista. 

Opettelemisen ja treenaamisen tahti katsotaan yhdessä ryhmän kanssa sopivaksi ja pääasia on harjoitella omaksi iloksi, myös tavoitteita tullaan asettamaan. 

– Ryhmään tulevilla on mahdollisuus sitten aikanaan halutessaan esiintyä seurakunnan nuorisotyön eri tilaisuuksissa kuten esimerkiksi rippikoulujen aloitusmessuissa ja Krannikospelissa, kaavailee Sami Nortunen. 

Yhdessä tekeminen parasta 

Ryhmän ohjaajien omat tiet musiikin pariin ovat hyvä esimerkki siitä, että jokaisen polku on omanlaisensa tässäkin asiassa. 

– Olen salaa rämpyttänyt isoveljen kitaraa niin pienestä kuin jaksan muistaa, ensimmäisen oman sain kuusivuotiaana. Ensimmäiset bändiviritelmät puolestaan olivat enemmän haaveilua, kuin soittamista. Rippikoulun jälkeen pääsin seurakunnan bändikämpälle treenaamaan ja sitten yhtälö kääntyi toisin päin, hymyilee Sami Nortunen. 

Anu Mäki-Latvala kertoo niin ikään aikanaan innostuneensa musiikista oman isoveljensä jalanjäljissä. 

– Minulla oli ehkä sitten se perinteisempi musaopistopolku. Pääinstrumenttini on haitari, mutta olen aina ollut kiinnostunut kokeilemaan kaikkia käsiini saamiani soittimia. 

Samaa mieltä ohjaajat puolestaan ovat siitä, mikä on musiikin tekemisessä ”se jokin”, joka vuodesta toiseen pitää kipinää yllä. 

– Musiikin tekemisessä parasta on musiikin tekeminen yhdessä toisten kanssa. 

Nuorten bändi ja lauluryhmä joka toinen ke 14.9.2022 alkaen: Nurmon pappila (Ojelmistontie 7) klo 17–18.15 (bändi) ja Kismus, rippikoululuokka (Kalevankatu 12B) klo 19–20.15 (laulu). Lisätiedot: bit.ly/musapajat22 sekä anu.maki-latvala@evl.fi, p. 044 705 8736 ja sami.nortunen@evl.fi, p. 040 595 7072.  

Kuvaaja: Sarah Senf

13.9.2022 08.00