Uutislistaukseen

Tule mukaan lenkille 

Seinäjoen seurakunnassa on kuntoa kohotettu kävellen pian 20 vuotta.

38-vko-Naisten-lenkki-illat_kuvaaja-Sarah_Senf-4586.jpg

Seinäjoen seurakunnan lenkeille lähdetään Ruusulasta, mukaan voi liittyä ilman ennakkoilmoittautumista. 

Seinäjoen seurakunnan lenkki-illat kaikille lenkkeilystä innostuville ovat taas alkaneet. Naisten porukka kokoontuu maanantaisin ja miesten torstaisin. Startti on kello 18 Soukkajoen toimintakeskukselta, joka sijaitsee osoitteessa Ruusukatu 2. 

– Lenkin jälkeen voi halutessaan saunoa ja osallistua yhteiseen hartauteen sekä nauttia iltapalan, josta peritään 3,50 euron maksu, kertoo naisten lenkkejä vetävä Aino Vähäsarja

Lenkki-illat täyttävät ensi vuonna 20 vuotta. Tällä hetkellä lenkkiporukassa käy säännöllisesti parisenkymmentä naista, uudet kävijät ovat tervetulleita. 

– Mukaan pääsee vain saapumalla alkamisaikaan paikalle, ennakkoilmoittautua ei tarvitse ja osallistua voi aina silloin, kun se omaan kalenteriin sopii. 

Kristillinen ihmiskäsitys on kokonaisvaltainen, meidän on luotu liikkumaan. Ihminen on henkinen, hengellinen ja fyysinen kokonaisuus, joka tarvitsee tasapainon näiden osa-alueiden välille voidakseen hyvin. 

– Jo pienetkin teot lisäävät hyvinvointia, kaikkien ei tarvitse juosta maratonia, Vähäsarja muistuttaa.   

Hyvinvointia retriitistä 

Henkisestä ja hengellisestä hyvinvoinnistaan voi tulla huolehtimaan esimerkiksi Seinäjoen seurakunnan hiljaisuuden retriitteihin. Loppuvuoden aikana järjestetään Pyhäinpäivän retriitti Lankarin leirikeskuksessa 5.–6. marraskuuta sekä retriitti Honkiniemen leirikeskuksessa 9.–11. joulukuuta. 

– Retriitissä voi hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä ja kuormittavista vaatimuksista, ottaa tauon itseään varten ja kysyä, mitä minulle kuuluu, kuvailee sairaalapastori Tarja Autio, joka on toinen Lankarin retriitin ohjaajista. 

Retriitteihin ilmoittaudutaan Seinäjoen seurakunnan verkkosivujen kautta. 

– Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta lähteä retriittiin leirikeskukseen, olet lämpimästi tervetullut uusiin, Piirin kirkossa kuukauden ensimmäinen torstai kello 18 alkaen järjestettäviin miniretriitteihin. 

Noin puoli tuntia kestävä hetki koostuu Taizé-lauluista ja hiljaisuuden rukouksista, jonka jälkeen on mahdollisuus jäädä yhdessä viivähtämään iltateen äärelle. 

Liikkuva seurakunta 

Seinäjoen seurakunta on yksi Suomen Liikkuvista seurakunnista. Toiminnalla halutaan edistää seurakuntalaisten ja työntekijöiden liikkuvampaa elämäntapaa. Osa työntekijöistä toimii päätyönsä ohella seurakunnan liikuntayhteyshenkilöinä eli liikunta-agentteina. 

– Liikunta on luontainen kohtaamisen väline ja luo yhteisöllisyyttä. Liikunta-agenttien tehtävänä on hoksauttaa, miten paljon liikuntaa seurakunnan toiminnassa on jo mukana, kertoo Mikko Mäkelä kirkkohallituksesta.  

Monimuotoinen liike ja liikkuminen ovat kautta aikain kuuluneet vahvasti seurakuntien toimintaan. Aikanaan seurakuntien lentopallo- ja sählykerhot olivat suosittuja. Myös yhteiskävelytapahtumia, luonto- ja marjaretkiä sekä Lapin vaelluksia on järjestetty pitkään. Rippikoulussa toimintaan on aina kuulunut liikuntaa.  

– Nuorelle seurakunnan liikuntakerho saattaa olla tärkeä paikka tulla nähdyksi ja kuulluksi, hyväksytyksi ilman kilpailullista ja tavoitteellista pyrkimystä. 

Kuva: Sarah Senf 

Tietoa seurakunnan toiminnasta

Lenkki-illat Ruusulassa 

  • ma klo 18 naisten ryhmä  
  • to klo 18 miesten ryhmä 

Seinäjoen seurakunnan lenkki-illat kaikille lenkkeilystä innostuville. Lähtö Seinäjoelta Soukkajoen toimintakeskuksesta, Ruusukatu 22. Lenkin jälkeen saunomismahdollisuus, hartaus ja iltapala (3,5 €). 

Taizé-lauluja ja hiljaisuuden rukouksia 

Piirin kirkossa kuukauden ensimmäisenä torstaina 6.10., 3.11., 8.12. klo 18–19. 

20.9.2022 12.17