Uutislistaukseen

Paikka kavereiden tapaamiseen ja rentoon oleiluun 

Seinäjoen seurakunnalla on nuorille omat kokoontumistilat ja illat kaupungin joka osassa. 

Nainen ja mies istuu hymyillen juoden kahvia ja kasaten palikoita.

Riina Antila ja Jani Kela toivovat nuoria mukaan Nurmon Pappilan nuorteniltojen suunnitteluun. 

Seinäjoen seurakunnan joka alueella on nuorille omat kokoontumistilat, joihin voi viikoittain tulla tapaamaan kavereita ja viettämään aikaa yhdessä. Kaikki tämä toiminta on maksutonta. Tänä syksynä uudeksi kokoontumispaikaksi saadaan viihtyisäksi entisöity Nurmon pappila. 

– Ilta Pappilassa -kokoontumisia järjestetään joka toinen torstai. Vuorottelemme Seinäjoen keskustassa sijaitsevan nuorisokahvila Kismuksen UskoToivoRakkaus -iltojen kanssa, kertoo Pappilan nuorteniltoja vetävä nuorisotyönohjaaja Jani Kela

Toinen Pappilan iltojen aikuisista on seurakuntapastori Riina Antila, joka toivoo nuoria mukaan iltojen suunnitteluun. 

– Pappilassa on mahdollisuuksia vaikka mihin, sisällä voidaan oleilla, pelailla ja kokkailla sekä kuunnella ja tehdä musiikkia. Myös Pappilan iso piha on nuorteniltojen käytössä. 

Ideana on jokaisen illan aluksi keskittyä johonkin yhteiseen teemaan tai tekemiseen, sen jälkeen tarjolla on vapaan oleilun oheen iltapalaa. 

– Lopuksi pidetään varttikirkko, joka kestää nimensä mukaisesti noin 15 minuuttia. 

Oloiltoja ja raamiksia 

Myös Peräseinäjoella on tänä syksynä aloitettu uudet nuortenillat Pihantien kerhotiloissa. Nuorisotyönohjaaja Riikka Niemi sanoo, että Oloilloissa on lupa ottaa rennosti ja tulla vain yhdessä kavereiden kanssa viettämään aikaa. 

– Ja kuten seurakunnan nuortenilloissa aina, paikalla on aikuinen työntekijä, jonka kanssa voi tarvittaessa myös jutella asiasta kuin asiasta.  

Ylistaron pappilan torstai-iltojen raamiksilla ja lauantaisilla nuortenilloilla puolestaan on jo pitkät perinteet. 

– Kaikki yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, kutsuu seurakuntapastori Auli Härkönen

Kismusillat erityistä tukea tarvitseville nuorille 

Seinäjoen keskustassa järjestetään lisäksi kerran kuukaudessa Kismusiltoja erityistä tukea tarvitseville nuorille. Iltojen vetäjinä toimivat Tuki- ja osaamiskeskus Eskoon kehitysvammaistyön pastori Tuire Wuorijärvi ja Seinäjoen seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tiina Pihlaja

– Iltoihin ei tarvitse ennakkoon ilmoittautua, mukaan voi tulla kauden aikana aina, kun se itselle sopii. 

Kismusillat on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville 15–25-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Illoissa on aina ohjelmaa, kahvia ja yhdessäoloa. Pihlaja toivoo, että Kismusillat olisivat nuorille oma, turvallinen paikka, jossa on hyvä olla ja josta voi löytää uusia kavereita. 

– Kismusilloissa jokainen saa olla oma itsensä. 

 

Nuortenillat 

Seinäjoki

  • UskoToivoRakkaus -illat, Kismus, Kalevankatu 12B, joka toinen to 8.9.–15.12. klo 18–20.  
  • Kismusillat erityistä tukea tarvitseville nuorille ke 26.10., 16.11. ja 14.12.2022 klo 17–19. 

Nurmo

  • Ilta Pappilassa -nuortenillat, Nurmon Pappila, Ojelmistontie 7, joka toinen to 15.9.–8.12. klo 18–20.30 (avoinna klo 17 alkaen). 

Peräseinäjoki

  • Oloilta nuorille, Pihantie 1, to klo 18–21. 

Ylistaro

  • Nuorten raamis, Ojalan pappila, Pappilankuja 5, to klo 19–20 (avoinna klo 18–21). Nuorten illat, la klo 19–21 (avoinna klo 18–23). 

Lisätiedot: seinajoenseurakunta.fi/tapahtumat 

 

Kuvaaja: Jenna Koivisto 

5.10.2022 09.39