Uutislistaukseen

Lakeuden Risti loistaa vihreänä Maailman mielenterveyspäivän merkiksi

Maailman mielenterveyspäiväna 10.10.2022 näytetään vihreää valoa huolten jakamiselle.

Vihreäksi valaistu Lakeuden Risti

Kuva: Sarah Senf

Seinäjoen seurakunta on mukana MIELI ry koordinoimassa Maailman mielenterveyspäivän 2022 kampanjassa Vihreää valoa huolten jakamiselle. Mielenterveyspäivänä vihreän valon tarkoitus on muistuttaa, että jokaisen huoli on tärkeä. 

Jokaisen huoli on tärkeä ja apua on saatavissa

Maailman mielenterveyspäivän tavoitteena on herättää keskustelua mielenterveyden merkityksestä, ongelmien ehkäisemisestä ja avun saamisesta. Kyse ei ole vain yksilöiden vaan koko yhteiskunnan asiasta.

Mielenterveyttä voi vahvistaa monella tavalla ja omista tunteista pitää voida puhua ja vaikeissa tilanteissa on saatava apua – matalalla kynnyksellä ja nopeasti. Usein olo helpottuu, kun joku kuuntelee. Tutustu osoitteessa mieli.fi.

Mielenterveyspäivänä kannustetaan jokaista kysymään, mitä kuuluu ja jakamaan huolia toisten kanssa arjessa, muun muassa päiväkodeissa, perheissä, kouluissa, nuorisotiloissa, vapaa-ajalla, harrastuksissa ja työpaikoilla.

Maailman mielenterveyspäivä

Maailman mielenterveyspäivän vieton käynnisti Mielenterveyden maailmanliitto (World Federation for Mental Health) vuonna 1992.

MIELI Suomen Mielenterveys ry jakaa viestiä mielenterveydestä voimavarana, jota jokainen voi vahvistaa. Maailman mielenterveyspäivän tavoitteena on herättää keskustelua mielenterveydestä hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn pohjana.

Kampanja verkossa: mieli.fi/kymppikymppiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

10.10.2022 13.00