Uutislistaukseen

Vertaisryhmä eronneille aloittaa marraskuussa 

Puolisosta eroaminen on prosessi, joka pitää sisällään monia vaiheita ja usein syviä ja vaikeita tunteita. Työskentely vertaisryhmässä auttaa läpikäymään erokriisin synnyttämiä tunteita ja antaa mahdollisuuden jakaa kokemuksia toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. 

42-vko-Riikka-Uuksulainen-ja-Jukka-Salomäki-kuvaaja-Sarah-Senf (1).jpg

Perheneuvojat Riikka Uuksulainen ja Jukka Salomäki rohkaisevat osallistumaan ryhmään, jossa voi työstää eroaan ja jakaa siihen liittyviä kokemuksia vertaisten kanssa. 

– Eronneille aikuisille tarkoitettu vertaistukeen perustuva Erosta eteenpäin -pienryhmä aloittaa Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksessa Seinäjoella marraskuussa, kertoo perheneuvoja Riikka Uuksulainen

Uuksulainen toimii ryhmän ohjaajana yhdessä perheneuvoja Jukka Salomäen kanssa. 

– Ryhmä on tarkoitettu heille, jotka ovat selkeästi eronneet: eivät ole palaamassa yhteen, asuvat erillään ja ainakin eron harkinta-aika on meneillään. Ryhmään voi osallistua vain toinen eronneista puolisoista, tarkentaa Salomäki. 

Ryhmään otetaan enintään 10 osallistujaa, tarkempi aloitusajankohta sovitaan ryhmän tultua täyteen. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa noin joka toinen viikko maanantaisin kello 17–19. Ryhmä on osallistujille maksuton. 

Omien voimavarojen vahvistaminen 

Ero koskettaa lukuisia pareja joka vuosi. Ero mullistaa elämää monella tavalla ja saattaa nostaa pintaan yllättäviä tunteita, joiden läpikäyminen vie aikaa, ja yksin se on raskasta. Eron seurauksena tulee monenlaisia menetyksiä ja luopumisia, joihin ei välttämättä ole osannut valmistautua. 

– Erosta eteenpäin -ryhmässä käytetään ajatusten ja tunteiden käsittelyyn keskustelujen lisäksi erilaisia toiminnallisia menetelmiä ja kotitehtäviä. Tapaamisilla pyritään vahvistamaan jokaisen jäsenen omia voimavaroja ja selviytymiskeinoja, kuvaa Riikka Uuksulainen. 

Ryhmän vetäjät keskustelevat jokaisen ryhmästä kiinnostuneen kanssa ennen aloitusta.  

– Meiltä voi kysyä lisätietoja sähköpostitse. Keskusteluajan voi varata perheneuvonnan vastaanottosihteeriltä arkisin kello 9–12. 

 

Erosta eteenpäin 

 

Kuvaaja: Sarah Senf 

2022-10-20 17:00:00.0