Uutislistaukseen

Walk in talk alkaa Kismuksella 

Keskusteluapua nuorille maksutta, ilman ajanvarausta ja anonyymisti. 

Kaksi punertavahiuksista naista ja yksi mies katsovat kameraan hymyillen.

Pete Ketola iloitsee seurakunnan yhteistyöstä Piia Männistön (kuvassa oik.) ja Susanne Limnellin (kuvassa vas.) kanssa, kuvasta puuttuu terapeuttiopiskelija Tiia Wallin. 

Seinäjoen seurakunta aloittaa sunnuntaina 30. lokakuuta nuorisokahvila Kismuksella Walk in talk -keskusteluavun tarjoamisen nuorille ja opiskelijoille. 

– Kirkon Walk in talk -palvelu on maksuton, eikä erillistä ajanvarausta tarvita. Nuori voi tulla tapaamiseen anonyymisti, kertomatta omaa nimeään tai asuinpaikkaansa. Keskustelut ovat luottamuksellisia, tiivistää nuorisotyönjohtaja Pete Ketola

Tarve toiminnalle on ollut olemassa jo pitkään. Nuorten yksinäisyyden ja ahdistuksen kokemukset ovat kasvaneet erityisesti korona-aikana, moni kokee jäävänsä yksin ajatustensa ja kysymystensä kanssa. 

– Haluamme tarjota paikan, minne nuori voi tulla matalalla kynnyksellä keskustelemaan turvallisen aikuisen kanssa kahden kesken kuulumisistaan ja huolistaan. Jutella voi mistä tahansa, mikä mieltä painaa, esimerkiksi kaveri- ja perhesuhteista, omasta jaksamisesta ja arjessa pärjäämisestä. 

Keskustelua ratkaisukeskeisesti 

Nuorten kanssa Kismuksella keskustelevat seurakunnan nuorisotyön ammattilaiset sekä vapaaehtoisina toimivat ratkaisukeskeiset lyhytterapeutit ja -terapeuttiopiskelijat. 

– Pyrimme keskusteluissa käsittelemään asioita ratkaisukeskeisesti sekä luomaan toivoa tulevaan, avainasemassa on aito kohtaaminen ja pysähtyminen nuoren asioiden äärelle, kiteyttää terapeuttiopiskelija Piia Männistö

Yksi keskustelukerta kestää noin 30–45 minuuttia. Jos tarvetta on, paikalle voi tulla toistekin. 

– Jos nuori tarvitsee erilaista apua ja tukea, kuin mitä Kismuksen Walk in talk voi tarjota, autamme häntä löytämään sopivan palvelun, tarkentaa terapeutti Susanne Limnell

Walk in talk -työntekijät päivystävät nuorisokahvila Kismuksella aina sunnuntaisin kello 15–18 välisenä aikana 30. lokakuuta alkaen syyskauden ajan, mahdollisista aikataulumuutoksista tiedotetaan seurakunnan verkkosivujen tapahtumakalenterissa. 

Yhteistyötä koulujen kanssa 

Walk in talk -keskusteluista on välitetty tietoa nuorille muun muassa Seinäjoen seurakunnan alueella toimivien oppilaitosten kautta sekä seurakunnan ja sen riparien Instagram-tileillä. 

– Seurakunnassa toimiva nuorten vaikuttajaryhmä on aktiivisesti pitänyt esillä tarvetta nuorten matalan kynnyksen keskusteluavulle ja olemme todella iloisia siitä, miten nopealla aikataululla toiminta saatiin tänä syksynä käyntiin, sanoo nuorten kanssa työskentelevä seurakuntapastori Vilma Niemi.  

Walk in talk -toimintaa on tällä hetkellä muun muassa Helsingin ja Lappeenrannan seurakunnissa ja kokemukset ovat olleet rohkaisevia. 

– Parhaillaan olemme lisäksi käynnistämässä koulutusta, jossa seurakunnan nuorisotyön ammattilaiset pääsevät päivittämään osaamistaan sekä saavat valmiuksia ja rohkaisua Walk in talk -kohtaamisiin, sanoo Pete Ketola. 

Walk in talk 

  • Kismuksella su klo 15–18 alkaen 30.10.2022. 
  • Maksutonta keskusteluapua nuorille ja opiskelijoille anonyymisti ja ilman ajanvarausta. 
  • seinajoenseurakunta.fi/tapahtumat 

Kuvaaja: Sarah Senf 

26.10.2022 15.51